Konyalılar bulgur pilavını çok seviyor! Etli yemeklerle eşdeğer görülüyor

Konya'da en fazla tüketilen ürünler arasında bulgur yer alıyor. Emekliler, ekonomik gerekçelerden dolayı, ucuz olduğu için bulguru tercih ederken; birçok Konyalı ise pirince göre daha sağlıklı olması nedeniyle bulgur tüketiyor.

Konya'da etliekmek, bamya çorbası, furun kebabı gibi birçok lezzet bulunuyor. Bu yöresel ürünlerin yanı sıra, hem ekonomik olarak daha hesaplı, hem daha sağlıklı hem de yapımı kolay olan bulgur pilavı da çok tüketiliyor. Konya'da bulgur pilavı geçmişten bu yana tek başına yemek olarak sayılıyor. Emekliler, hem sağlıklı hem ucuz olduğu için bulguru tercih ederken, sağlığına dikkat edenler ise pirinçten ziyade bulgura yöneliyor. Önceden öğle vakitlerinde en çok köy evlerinde yapılarak, tarlaya götürülen bulgur pilavı, bugün birçok işletmeye de girdi. Konya sanayisi başta olmak üzere, işletmelerin tümünde artık haftada bir tek başına bulgur pilavı tüketiliyor. Yanında ayran, kuru soğan, domates ve biber de eksik edilmiyor.

KONYA'DA ALIŞKANLIK DEVAM ETTİRİLİYOR

Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Hulusi Ada, Konya'da pirinç pilavı kadar, bulgur pilavının da tercih edildiğini aktardı. “Konya'da bulgur kültürü oldukça yaygın” diyen Başkan Ada, pirince göre daha sağlıklı olması yönüyle Konyalıların bulgura yöneldiğine dikkat çekti.

Bulgurun sadece sağlık yönüyle değil, ekonomik olarak da hesaplı olduğunu ifade eden Gıda Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Hulusi Ada, ayrıca şunları kaydetti: “Konya'da bulgurlu yemekler, bulgur pilavı alışkanlık haline gelmiş durumda. Tek başına bir yemek olarak sayılıyor. Yanında soğan ve ayranla insanlar bir öğünü geçirmiş oluyor. Önceden tarlada çalışanlara bulgur pilavı getirilirdi. Yanında da soğan, tarladan toplanmış domates, biber olurdu. O alışkanlık devam ettiriliyor.”

BULGUR PİLAVI ETLİ YEMEKLE EŞDEĞER GÖRÜLÜYOR

Konya'da özellikle sanayilerde öğle vakti bulgur pilavı yemek, etli yemek yemekle eş değer görülüyor. Şehirdeki birçok iş yerinde öğle vakti artık bulgur pilavı, soğan ve beraberinde ayran menüsü oluyor. Domates ve biber de menüye eklenince ortaya damak çatlatan bir lezzet çıkıyor. Konya'da iş yerlerine özel bulgur pilavı hazırlayan işletmelerin sayısı da her geçen gün artıyor.

Sanayilerde öğle menüsünde bulgur pilavını tercih edenler, genellikle kalabalık bir grup oluyor. Pilav, büyük tencerelerle işletmeye getiriliyor veya iş yerinde yapılacaksa 10-15 kişiye yetecek kadar yapılıyor. 10-15 kişi aynı sofranın etrafında bir araya gelerek, bulgur pilavını yiyor. Konyalılar, bulgur pilavının yanında şebit ekmeği de eksik etmiyor. Ayrıca büyük sanayi kuruluşları da çeşit yemeklerin içinde olan menüde pirinç pilavı yerine yerine artık bulgur pilavını çalışanları için tercih ediyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri