Konyalılar beyaz otomobile biniyor

Otomobil ve diğer ticari araçlarda en çok beyaz renk tercih ediliyor. Sürcüler beyaz rengi sevdi. Beyaz renkli araçlarda güneş yanığı oluşmuyor, toz ve kir de pek belli olmuyor. Piyasada beyazlar da daha çok tutuluyor. Bu nedenle beyaz renk seçiliyor

Konyalı sürücüler beyaz renkli otomobile biniyor. Şehirde geçen yıl sıfır araç satışlarında rekor kırıldı. Binlerce yeni araç Konya trafiğine çıktı. Otomobil firmalarının bayilerinden satılan araçların önemli bir kısmı beyaz renkliydi. Sadece Konya ve Türkiye'de değil dünya genelinde beyaz renkli araçlar daha çok tercih ediliyor. İkinci el piyasasında da beyaz renkli araçlar daha hızlı alınıp satılıyor. "Sürücüler neden beyaz araç satın alıyor" sorusuna Koyuncu Fiat Bayi Satış Danışmanı Olcay Yaşar yanıt verdi.

BEYAZDA GÜNEŞ YANIĞI OLMUYOR

Fiat Koyuncu olarak geçen yıl bin 650 sıfır araç sattıklarını, satılan araçların çoğunun beyaz renkli olduğunu ifade eden Satış Danışmanı Olcay Yaşar, "Beyaz renkli araçta güneş yanığı oluşmuyor, toz ve kir çok belli olmuyor. Diğer renklerde özellikle 10 ve 20 yaş üstü araçlarda güneş yanığı görülüyor, toz-kir göze çarpıyor. Beyaz renkliler ikinci elde daha çok tutuluyor. Sıfırda, diğer renklere göre beyaz daha ucuz. Birkaç bin lira daha aşağıdan satılıyor. Yani beyaz hem daha ucuza alınıyor, ikinci elde ise daha pahalıya satılıyor. Beyaz renkli araçta çizik veya kaza olduğunda boya yapılıyor. Ama metalikte böyle bir imkan yok. Boyanın rengi tutmuyor. Değiştirmek zorunda kalıyorsunuz" açıklamasında bulundu.

SÜRÜCÜLER BEYAZ RENGİ SEVDİ

Trafikte son yıllarda beyaz renkli araçların ağırlığınının artığını dile getiren Yaşar, "Konya trafiğinde en çok görülen renk beyaz. Beyaz diğer renklere göre el üstünde tutuluyor. Alım-satımda renk önem arz ediyor" sözlerini kullandı. Konya'nın sürücü sayısının 800 bini bulduğunu da belirten Yaşar, sürücülerin beyaz rengi sevdiğini ifade etti. Yaşar, dövizdeki artışa bağlı olarak sıfır otomobil fiyatlarının da arttığını belirterek sözlerine son verdi.

KERİM ATICI merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri