Konyalılar aracını muayene ettiremeyecek! Böyle fiyat olmaz

Konya Şoför, Nakliyeci ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Şen, “Esnaf zaten zorda. Muayene ücretine yapılan yaklaşık yüzde 60'lık zam esnafı daha da çıkmaza sokar” dedi

Özel araçlar için en az 2 yılda bir, ticari araçlar için ise her yıl yapılan araç muayene ücretleri sürücülere büyük bir külfet getiriyor. 2024 yılına girişe sayılı günler kala, yeni bir zam furyası daha konuşulmaya başlandı. Asgari ücretteki artışla birlikte, iğneden ipliğe her kalem ürüne zam gelecek. Bu zamlardan sürücüler de nasibini alacak. 2024 yılı ile birlikte araç muayene ücretleri zamlanacak. Yeniden değerleme oranı göz önüne alındığında araç muayene ücretlerine yüzde 58,46 oranında zam gelecek. TÜVTÜRK araç muayene ücretleri, her yıl için belirlenen yeniden değerleme oranı doğrultusunda zamlandığı için, bu zam muayene ücretine yansıtılıyor.

OTOBÜS VE KAMYON MUAYENE ÜCRETİ 2 BİN 462 LİRA OLACAK!

2023 yılında otobüs, kamyon, çekici ve tankerler için belirlenen bin 554 TL’lik araç muayene ücreti 2024 yılında yüzde 58,46 artacak. Bu doğrultuda 2024 yılında otobüs, kamyon, çekici ve tankerlerin araç muayene ücretleri yaklaşık 2 bin 462 TL olacak.

OTOMOBİL MUAYENE ÜCRETİNE YÜZDE 58,46 ZAM!

2023 yılında otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı ve römork için ödenen araç muayene ücretleri bin 149,60 TL'idi. 2024 yılı için açıklanan yeniden değerleme oranı ile birlikte bu taşıtların araç muayene ücretleri de yüzde 58,46 zamlanacak. 2024 yılında otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı ve römork için ödenecek olan araç muayene ücreti bin 821,60 TL olacak.

YENİ YIL İLE BİRLİKTE HER ŞEYİN FİYATI İKİ KATINA ÇIKIYOR!

Traktör, motosiklet ve motorlu bisikletler için belirlenen 2023 yılı araç muayene ücreti 585,60 TL'idi. Yeniden değerleme oranının açıklanması sonucu TÜVTÜRK araç muayene ücretleri de aynı oranda zamlandı. Bu doğrultuda traktör, motosiklet ve motorlu bisiklet sahipleri 2024 yılında araç muayenesi için yaklaşık 928 TL ödeyecek.

BU ZAM ORANI ESNAFI ZORLAR!

Konya Şoför, Nakliyeci ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Şen, Merhaba Gazetesi'ne konuştu. Başkan Şen, “Araç muayene ücreti için belirlenen zam oranı gerçekten çok fazla” dedi. Bu yanlıştan bir an evvel dönülmesi gerektiği çağrısı yapan Başkan Şen, “Bizim esnafımızın yükü gerçekten ağır. Girdi maliyetlerimiz inanılmaz oranda yükseldi. Bir de araç muayene ücreti zamlandı. Hem de yüzde 58,46 oranında zam gelecek. Zaten bizim iş yükümüz azaldı. Araç muayene ücretlerine bu kadar yüksek oranda zam yapılmasının sebebi ne? Bu zam oranı, esnafı zorlar. Üzülüyoruz” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (10)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri