Konyalılar aktarlara ilgi gösteriyor ama alışveriş yapamıyor!

Soğuk havalarda Konyalıların aktarlara ilgi gösterdiğini fakat fiyatlar yüzünden satışların düştüğünü belirten Bedesten Çarşısı esnaflarından aktar Ali Yavuz, “Hayat pahalılığı bizleri de etkiledi” dedi

Kış aylarıyla birlikte mevsime bağlı hastalıklar artmaya başladı. Bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler aktarlara giderek bitkilerden oluşan kış çaylarına ilgi gösteriyor. Ihlamur, nane, limon ve çok sayıda ürün bu aylarda tüketiliyor. Bu ürünlerin fiyatları nedeniyle Konyalıların zorlandığı belirten Bedesten Çarşısı esnaflarından aktar Ali Yavuz, geçen yıla oranla ürünlere yüzde 200 zam geldiğini kaydetti.

YILBAŞINDAN SONRA ZAM KAPIDA

Konyalıların eskisi kadar alışveriş yapamadığını vurgulayan aktar Ali Yavuz, ürünlerin yılbaşından sonra bir daha zamlanacağını söyledi. Yavuz, “Ihlamur, nane limon, adaçayı, kış çayı, gibi soğuk havalarda tüketilen ürünlere yılbaşından sonra zam gelecek. Eskiden Konyalılar bu ürünleri çok tüketiyordu. Maalesef son yıllarda ekonomide oluşan sorunlar herkesi zor duruma düşürdü. Ama yine de insanlar alışveriş yapabiliyor. Yarım kilo alacağına 250 gram alıyor. Konyalılar aktarlara ilgi gösteriyor. Ama fiyatlar yüzünden işlerimiz düşüşe geçti” diye konuştu. Aktarların kış aylarında yoğunluk yaşadığını söyleyen Yavuz, “Aktarların sezonu kış aylarında açılıyor. Normalin üstünde yoğunluk yaşıyoruz. Fiyatlar bu şekilde olmasaydı daha iyi olacaktı. Şu anda asgari ücret ile geçimini sağlayanlarda para olmadığı için sorun yaşayabiliyor. Maddi durumu iyi olmayan insanlar bizleri ikinci plana atabiliyor” şeklinde konuştu.

ESNAFLAR ÖNÜNÜ GÖREMİYOR

Konyalıların gramla alışveriş yaptığına değinen Yavuz, sözlerine şöyle son verdi: “Biz nasıl ekonomik sorun yaşıyorsak herkes aynı şekilde sıkıntı çekiyor. Geçen yıla göre fiyatlara yüzde 200 zam geldi. Kimyon 350, kekik 300, bamya 900 lira. 5 liralık adaçayları 40 lira oldu. Kısacası bütün aktar ürünlerine yüzde yüksek oranda zam geldi. Ama artık alıştık zamlara, vatandaş umursamıyor. Bizlere şifacı derlerdi. Kendimize şifa bulamıyoruz, insanlara nasıl bulacağız bilmiyorum. Küçük esnaf denilen bir şey kalmadı. Esnaflar önünü görmüyor” diye konuştu.

ALİ GÖZEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri