Konyalılar Adana'ya eyleme gidiyor! Vanaları kapatacaklar

14 Eylül Cumartesi günü Adana Ceyhan'da eylem yapacaklarını söyleyen AGD Konya Şube Üniversiteler Başkanı Yunus Emre Gökcan, Konyalılara da eyleme katılma çağrı yaptı.

14 Eylül Cumartesi günü Adana Ceyhan'da eylem yapacaklarını söyleyen AGD Konya Şube Üniversiteler Başkanı Yunus Emre Gökcan, Konyalılara da eyleme katılma çağrı yaptı. Gökcan, 'Vanaları kapat, yaraları kapat' diyerek, Filistinlilere destek olacaklarını kaydetti. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Üniversiteler Başkanı Yunus Emre Gökcan, AGD Konya Şube binasında hafta sonu Adana'da düzenlenecek olan “Vanaları Kapat, Yaralı Kapat” programı öncesi basın toplantısı gerçekleştirdi. Gökcan, 7 Ekim'den bu yana, Siyonist İsrail rejiminin Filistin halkına uyguladığı insanlık dışı soykırımın devam ettiğine dikkat çekti.

Filistin direnişinin kahraman mücahitleri karşısında acziyetin zirvesini yaşayan Siyonistlerin, savunmasız sivilleri katletmeye, soykırıma devam ettiğini belirten Gökcan, “İsrail rejiminin zalimliğini, caniliğini ve katilliğini konuşmak artık beyhudedir. Bundan sonra yapılması gereken tek bir şey vardır ki; o da Siyonistlere karşı fiilen harekete geçmektir” şeklinde konuştu.

İSRAİL'E KARŞI ŞİMDİ GÜÇ GÖSTERME VAKTİ

Kudüs’ün işgal altında olmasının, sadece bir coğrafi mesele olmadığı, tüm İslam ümmetini ilgilendiren imani bir mesele olduğunu söyleyen AGD Konya Şube Üniversiteler Başkanı Yunus Emre Gökcan, “Kudüs, tüm Müslümanların ortak davasıdır” vurgusu yaptı. Aylardır Siyonistlere direnen Gazze halkının da Filistin direnişine destek olmak için meydanları dolduran vicdan sahiplerinin de tek isteğinin Siyonistlere karşı anladığı dilden yanıt verilmesi olduğunu dile getiren Gökcan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu bağlamda İslam ülkelerinin liderlerine büyük bir sorumluluk düşmektedir. Vakit, Milli Görüş Lideri Merhum Erbakan Hocamızın dediği gibi İsrail’e karşı güç gösterme vaktidir. Zira İsrail rejiminin kınamalardan, sözlü tepkilerden anlamadığı ve bu tutumu umursamadığı gayet açıktır.”

CUMARTESİ GÜNÜ TEPKİMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ

14 Eylül Cumartesi günü, Anadolu Gençlik Derneği olarak çalışmalarına bir yenisini daha ekleyeceklerini ifade eden Gökcan, ayrıca şunları kaydetti: “Adana Ceyhan’da bulunan Bakü-Tiflis boru hattı vanalarının kapanması için harekete geçeceğiz. Azerbaycan’dan SOCAR isimli şirket tarafından İsrail rejimine gönderilen petrolün geçiş güzergâhında Türkiye de yer alıyor. BOTAŞ tarafından Adana Ceyhan’da depolanan petrol buradan uluslararası şirketler aracılığıyla İsrail rejimine ulaştırılıyor. Siyonist İsrail rejimi için tam anlamıyla can damarı niteliğinde olan Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı’nın aksaması halinde İsrail rejimi için alarm zillerinin çalması işten bile değil. Azerbaycan petrolünün İsrail rejimine taşınmasında kilit rol oynayan Türkiye’nin bu utançtan kurtulması büyük önem arz ediyor. Bu bağlamda Türkiye’nin uluslararası hukuk ve ek anlaşmalar doğrultusunda vanayı kapatma yetkisi bulunuyor. 2003 yılında imzalanan 'İnsan Hakları Taahhüdü 'nün ikinci maddesine göre insan hakları ihlalinde bulunan bir ülkeye enerji akışı kesilebiliyor.

7 Ekim'den bu yana, Siyonist İsrail rejiminin insan haklarını ihlal ettiğine hep birlikte şahit olduk. Bu bağlamda, hükümetimize bu hakkını hatırlatacak ve vanaları kapatması için tepkimizi ortaya koyacağız. Anadolu Gençlik Derneği olarak, Siyonist İsrail rejimine enerji akışını kesmemizi sağlayacak anlaşma ve ilgili maddeyi gözler önüne sererek, 'Vanaları kapat, yaraları kapat' diyoruz.

Kıymetli Konyalı Hemşerilerimizi, 14 Eylül Cumartesi günü Adana Ceyhan'da vanaları kapatmaya ve yaraları sarmaya davet ediyoruz. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır.”

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri