Konyalı yemek firması konkordato ilan etti! Günde 5 bin kişiye yemek satıyordu

Türkiye genelinde ekonomik krizle birlikte birçok firma konkordato ilan etti ya da iflas etti. Son olarak Konya'da sektöründe bilinen bir yemek firması konkordato ilan etti. Söz konusu firmanın yemeklerini her gün binlerce kişi tercih ediyordu.

Küresel ekonomik kriz en çok hangi ülkeyi etkiledi? Türkiye krizi hangi boyutta yaşıyor? Bu soruların cevaplarını bilmeyen yok. Dünya üzerinde son yıllarda şiddetini artıran ekonomik kriz, şüphesiz en çok Türkiye'yi etkiledi.

Bu süreçte artan girdi maliyetleri işletmeleri zora soktu. Birçok firmanın konkordato ilan etmesi buna bağlı. Borçlarını yapılandırmak için konkordato sürecine başvuran firmalara bir yenisi daha eklendi. Konya'da her gün binlerce kişinin tercih ettiği yemek firması konkordato ilan etti.

2017 yılında kurulan firma her gün 5 bin kişiye yemek satıyordu. 60 kişiyi istihdam eden firma kalitesiyle dikkatleri üzerine çekmişti. Nakit para akışındaki bozulma ve çeşitli ekonomik gerekçelerle konkordato ilan eden firma dikkatleri üzerine çekti.

Konya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kararıyla Azra Hazır Yemek Organizasyon Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi hakkında konkordato kararı verildi. Böylece 01/07/2024 tarihinden başlamak üzere 3 ay süre ile geçici mühlet kararı ve ihtiyati tedbir kararı uygulanmaya başlandı. Firmanın konkordato sürecini başarıyla tamamlaması bekleniyor.

Konya 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin kararı şu şekilde:

Davacı Azra Hazır Yemek Organizasyon Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi -(Mersis No : ******- Selçuk VD. ****** -Konya Ticaret Sicili No : ******) hakkında Konkordato davası açılmış olup mahkememizce 01/07/2024 tarihli ara karar ile davacı hakkında 01/07/2024 tarihinden başlamak üzere 3 ay süre ile geçici mühlet kararı ve ihtiyati tedbir kararı verilerek, geçici konkordato komiseri olarak Serbest Muhasebeci Mali Müşavir, ****** T.C Kimlik Numaralı Ahmet Bulca atanmıştır. İİK'nun 288. maddesi gereğince geçici mühlet kararına karşı alacaklıların, ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içinde dilekçe ile itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede Mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri ilan olunur.

Ekonomi Haberleri