‘Konyalı yazarlar ait kitaplıklar oluşturulsun’

Bugün onlarca Konyalı yazar ve şair sayısız eserlerini yayınlamakta fakat bu yayınlanan eserleri insanlar çok fazla bilinmiyor.
Bilmemesinin nedeni ise bu yazarların kitaplarına ulaşılamaması veya kitaplarının çıktığından haberdar olunamaması. Bu kapsamda kitapçılarda, kütüphanelerde insanların daha rahat ulaşması için Konyalı yazarların kitaplarına ait bir bölüm oluşturulması isteniyor. Bu konuya Konya Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Bekir Şahin, Aydınlar Ocağı Konya Şube Başkanı Dr. Mustafa Güçlü ve Helvacızade A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil de destek veriyor.
“YAZARLARIMIZIN TANINMASINI AÇISINDAN İYİ OLUR”
Konya Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Bekir Şahin de kitapçılarda ve İl halk Kütüphanesi’nde Konyalı yazarlara ait bir kitaplığının oluşturulmasının çok güzel olacağını söyledi. Konya’da onlarca yazar ve şair olmasına rağmen bunların çoğunun tanınmadığını aktaran Bekir Şahin, şöyle konuştu: “Bu sayede yazarlar Konya’ya daha iyi tanıtılabilinir. İnsanlar kütüphaneye veya bir kitapçıya gittiğinde Konyalı yazarlara ait bölümü gördüğünde Konya’nın da çok güzel yazarları olduğunu görebilmelidir. Konya Büyükşehir Belediyesi’nin çıkarttığı Konya Ansiklopedisi’nde de Konyalı yazar ve şairlere yer verilmesi de bu noktada önemli bir adımdır. Bu çalışmanın hayata geçirilmesi konusunda Konya Yazarlar Birliği olarak elimizden gelen desteği her zaman veririz. Şuanda da kütüphanemizde yazar ve şairlerimizin yazdığı bütün kitaplar mevcut.”
“KONYA KÜLTÜRÜNÜN DAHA İYİ TANINMASI SAĞLAR”
Konya’nın bazı önemli kitapçılarında Konyalı yazarlara ait belli rafların oluşturulmasının Konya kültürü açısından yerinde bur uygulama olacağını kaydeden Aydınlar Ocağı Konya Şube Başkanı Dr. Mustafa Güçlü de zaman zamanda kitapçılarda yazarlarla ilgili söyleşi ve imza günlerinin de düzenlenmesinin tanıtım açısından daha iyi olacağını bildirdi. Mustafa Güçlü, “Kitapçılarda çeşitli organizasyonlarla Konyalı yazarlar ile okuyucuların buluşturulması iyi olur. Böylece insanlar yazarlarını tanımış olur. Hatta bu tür etkinlikler gençleri de yazmaya iter. Ayrıca sivil toplum kuruluşları da yazar ve şairlerimizi bir araya getirip etkinlikler düzenleyebilir. Yazarlarımızın konuşulduğu paneller düzenlenebilinir. Tüm bu etkinlikler kültürümüze hizmet edecektir. Bu noktada Aydınlar Ocağı olarak kitapçılar ve kütüphanelerde Konyalı yazarlar ve şairlerle ilgili kitaplıkların oluşturulmasına destek vermeye hazırız” dedi.
“İNSANLAR KENDİ YAZARLARINI ÖĞRENİR”
Helvacızade A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil de Konya’nın kültürel ve sosyal hayatına katkı sunan Konyalı yazarlara ait kitapçılarda ve kütüphanelerde ayrı bir rafın oluşturulmasının önemli olduğunu söyledi. Bugün Konya’da onlarca yazarın yaşadığını ve yazarların çoğundan halkın haberdar olmadığını kaydeden Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, “Konyalı yazarımızın biri bir konu hakkında kitap yazıyor. Fakat bu kitaptan çoğu kez kendisinden veya yazarlıkla ilgilenen kişilerden başka kimsenin haberi olmuyor. Ancak bu yazılan kitaplar insanların görebileceği yerlere konması Konya açısından çok önemlidir. Bu fikrin hayata geçirilmesi için kitapçılarla görüşülüp böyle bir uygulamaya geçmeleri sağlanabilinir” dedi.   n HASAN AYHAN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Merhaba Şehir Haberleri