Konyalı vücutçular destek bekliyor

Konyalı iki vücut geliştirme sporcusu Hasan Hüseyin Tekkulluk ve Süleyman Candan katılacakları şampiyona için destek bekliyor

Konyalı iki vücut geliştirme sporcusu Hasan Hüseyin Tekkulluk ve Süleyman Candan katılacakları şampiyona için destek bekliyor. 2 sporcu Avrupa şampiyonası için yapılacak milli takım seçmelerine hazırlandıklarını ve tamamen kendi imkanları ile bu çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade ettiler.  13-15 Nisan tarihlerinde Antalya’da yapılacak olan Türkiye Şampiyonası ve milli takım seçmelerine 70 kg’de katılacak olan Hasan Hüseyin Tekkulluk yarışmalara kendi imkanları ile hazırlandıklarını ve destek bulamadıklarını söyledi. Tekkulluk, “Ferdi branşlarda spor yapan sporcular Konya’da sahipsiz kalıyor. Ben vücut geliştirme sporundan önce güreş ile uğraştım ancak orada da yalnız kaldım. Bu nedenle bu sporu bıraktım. Şuanda da aynı durumdayız. Sponsor desteğine ihtiyacımız var yarışmalara katılmak ve Konya’yı temsil etmek için. Konya’dan destek bulamaz isek diğer illerden gelen teklifleri değerlendireceğiz. Türkiye şampiyonasında derece yapıp milli takıma girmek en büyük hedefim. Destek olduğu takdirde bu hedefime daha kolay ulaşacağım kanısındayım” diye konuştu.

Bu sporda daha önce Türkiye 1.’liği ve 2.’liği olduğunu söyleyen Süleyman Candan da aynı sıkıntıyı yaşadığını dile getirdi. Hedefinin öncelikli olarak Avrupa şampiyonluğu daha sonra ise Dünya Şampiyonluğu olduğunu söyleyen Candan, “ Destek anlamında bir çok görüşmem oldu ancak bu görüşmelerimin hepsi olumsuz sonuçlandı. Tamamen kendi imkanlarımızla şampiyonaya hazırlanıyoruz. 1993’ten beri bu sporu yapıyorum. Şampiyonluklar elde ettim. Bu branşta profesyonel sporcu kolay yetişmiyor. Vücut geliştirme sporu çok zor ve özveri isteyen bir branş. Bir bireyin iyi bir vücutçu olması nerden bakarsanız 15 yılını alıyor. Destek çıkan olmaz ise bu şampiyonanın ardından sporu bırakacağım” ifadelerini kullandı.  

FERHAT TÜRKOĞLU

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri