Konyalı vatandaşlar en çok hamsi ve istavrit tüketiyor

Av yasağının 1 Eylül'den itibaren sona ermesi ile birlikte balıkçılar, denize açılarak ağlarını atmaya başladı. Tutulan balıkların Konya'da tezgahlara yavaş yavaş çıkması ile birlikte alışveriş trafiği hızlandı.

Balık avı yasağının bitmesiyle sezonun ilk balıkları tezgâhlara geldi. İlk günde tezgâhlarda palamut, hamsi, istavritin bol olduğu gözlendi. Konya’da kadınlar pazarı olarak bilinen Melike Hatun Çarşısı’nda balıkçılıklarda palamutun kilosu 50, hamsi 40 ve istavritin kilosu 35 liradan satılıyor. Balıkçılar önümüzdeki günlerde balık bollaştığında fiyatların düşeceğini söyledi.

FİYATLARIN DÜŞMESİNİ BEKLİYORUZ 

Konya’da Kadınlar Pazarı olarak bilinen Melike Hatun Çarşısı’nda uzun yıllardır balıkçılık yapan Mustafa Oksoy, “Balık sezonu yeni başladı havaların soğuması ile birlikte balık fiyatlarının düşmesini bekliyoruz. Av yasağı kalkalı 2 hafta oldu denize açılan balıkçılar ilerleyin günlerde daha çok balık getirecektir. Bu da fiyatlara yansıyacaktır. Havalar soğudukça balıkların lezzeti de artar. Yaz boyunca çupra ve levrek ağırlıktaydı. Önümüzdeki günlerde balıkta bolluk bekliyorum. Şu an hamsi 35-40 lira civarında, palamut kilosu 70 lira, istavrit kilosu 35 lira civarından satılıyor. Balık gelmeye başladıkça fiyatlar düşecektir. Havalar soğuyunca vatandaş daha çok balığa talep gösteriyor” dedi.

KONYALI EN ÇOK HAMSİ VE İSTAVRİT ALIYOR 

Konyalı vatandaşların en çok hamsi ve istavrit tükettiğini belirten Oksoy, “Vatandaşların tercihleri genel olarak hamsiden yana oluyor. Havalar soğudukça balık satışlarımız artmaya başlar. Konya’da vatandaşlar en çok hamsi ve istavrit tüketiliyor. Son zamanlarda en çok hamsi istavrit palamut ve sazan tüketiliyor. Havalar soğumaya başladığında en çok hamsi ve istavrit tüketiliyor. Son zamanlarda vatandaşların ilgisinden memnunuz herkes bütçesine göre alışveriş yapıyor satışlarımız şu an için iyi durumda dediğim gibi havalara soğuyunca hem satışlar ham fiyatlar artacaktır” diye konuştu 

SAİT ÇELİK

BALIK FİYATLARI

Hamsi: 40 lira

Palamut: 50 lira

İstavrit: 35 lira

Uskumru: 35 lira

Kefal: 120 lira

Küpez: 25 lira

Sardalya: 25 lira

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri