Konyalı vatandaş 37 şehidin mezarına Türk bayrağı dikti

Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşayan Ali Sevindik isimli vatandaş ömrünü şehit mezarlarına adadı. Şehitlerimize vefa borcunu ödemek isteyen Sevindik, kendi imkanlarıyla bugüne kadar 37 şehidin mezarına Türk bayrağı dikti

Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşayan Ali Sevindik, hayatını şehit mezarlarının bakımına ve yenilenmesine adadı. 37 şehit mezarının başına kendi imkanları ile Türk bayrağı dikerek, dalgalandıran Sevindik, ayrıca gönüllü olarak şehitliklerinin temizlik ve boya işlerini de yapıyor. Ali Sevindik sadece bununla da kalmıyor. Aynı zamanda AFAD ve Kızılay gönüllüsü olan Sevindik, Hatay depreminde, Manavgat’taki orman yangınlarında, Karadeniz bölgesindeki sel baskınlarında da görev alıp, başarıyla mücadele etti. Ali Sevindik hem iyi bir vatansever hem de iyi bir doğa gönüllüsü. Merhaba Şehir’e özel açıklamalarda bulunan Ali Sevindik, şehit mezarlarının bakımını yapmaktan dolayı büyük bir huzur ve mutluluk duyduğunu dile getirdi.

2 YILDA 37 ŞEHİT MEZARINA BAYRAK DİKTİ

Beyşehir ilçesinde yaşayan 45 yaşındaki 2 çocuk babası Ali Sevindik, düğün, nişan gibi programlarda video çekerek geçimini sağlıyor. Sevindik, 2 yıl önce bir şehit mezarının yanından geçerken ‘Allah’ım bu şehit mezarının başına Türk bayrağımızı dikmeyi bana nasip et’ diyerek dua etti. O gece rüyasında duasının yerine geldiğini gören Sevindik, sabah vakit kaybetmeden babasını da yanına alıp şehidin mezarına üzerinde Türk bayrağı olan direği dikti. Ali Sevindik bununla da kalmadı, 2 yıl içerisinde 1’i Isparta’da olmak üzere 37 şehit mezarına Türk bayrağı dikme başarısı gösterdi. Hepsini kendi imkanları ile yapan Sevindik, bunun yanında gönüllü olarak şehit mezarlarını temizliyor, şehitliklerin demir korkuluklarını ve şehit mezarlarının rengi solmuş mezar taşlarını boyuyor. Sevindik, maden şehitleri, şehit öğretmen veya şehit olan sağlık görevlilerinin mezarlarının bakımını yapıyor.

SON NEFESİME KADAR BAYRAK DİKECEĞİM

Şehitlerin mezarlarına Türk bayrağı dikmekten dolayı büyük bir mutluluk ve onur duyduğunu dile getiren Ali Sevindik, “Kahraman askerlerimiz bizim için bu vatan için şehit oldular. Onlar için ne yapsak yetersiz kalıyor. Onlara vefa borcumuzu ödemek boynumuzun borcu. Türk milletinin asil evlatları bu bayrak için bu vatan şehit oldular. Onlardan bir direk ve Türk bayrağını mı esirgeyeceğim. Şehitlere olan borcumu bu şekilde ödemeye çalışıyorum, Son nefesime kadar da yapmaya devam edeceğim” dedi.

ŞEHİT AİLELERİ DE ÇOK MUTLU OLUYOR

Şehitler için her bir direği dikerken çok mutlu olduğunu kaydeden Sevindik, şunları söyledi: “Allah bana nasip etti ve ben 37 Türk bayrağını şehitlerimizin mezarlarının başlarına dikmeyi başardım. Bunun için ne kadar şükretsem azdır. Bu benim için büyük bir onur. Düğün çekimlerinden aldığım parayı şehit mezarlarının bakımı için harcıyorum. Onlar bizim için bu vatan için şehit oldular. Bu bizim boynumuzun borcu. Şehitlere olan borcumu bu şekilde ödemeye çalışıyorum. Bu bayrakları diktikçe ben de şehitlerimizin aileleri de çok mutlu oluyor. Elim ayağım tuttukça, Allah bana nefes verdikçe bu bayrakları dikmeye devam edeceğim. Kimseden bir şey beklemiyorum. Allah razı olsun demeleri bana yetiyor. Gücüm yettiğince yapmaya da devam edeceğim.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri