Konyalı tekvandocular Avrupayı fethetti

Moskovada yapılan Paralimpik Tekvando Şampiyonasında Konyalı sporcular Türk rüzgarı estirdi

Moskova’da yapılan Paralimpik Tekvando Şampiyonasında Konyalı sporcular Türk rüzgarı estirdi. Konyalı sporcu Mehmet Sami Saraç 58 kiloda Avrupa şampiyonu olurken 80 kiloda Yaşar Sami Gökbaba ise Avrupa 2. si oldu.  Mehmet Sami Saraç, yarı finalde Azeri Nusratdinov, Emin'i, finalde ise Rus Hakim Umarhazievich, Istamulov'u yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.  Yaşar Sami Gökbaba ise Rus rakibi Spartak Valikoevich, Gazzaev'e 13-6 yenilerek Avrupa ikincisi oldu.  Türkiye yapılan müsabakaların ardından 3 Altın, 5 Gümüş ve 3 Bronz madalya ile erkeklerde ikinci, bayanlarda üçüncü ve genel klasmanda da üçüncülüğü elde etti.

 

Mehmet Sami Saraç’ın sporcusu olduğu Akşehir Nasreddin Hoca Tekvando Spor Kulübü Başkanı Hikmet Uğurluoğlu, yaptığı açıklamada, Mehmet Sami Saraç'ın yaptığı tüm maçları kazanarak Türkiye'ye altın madalya kazandırmasından büyük sevinç yaşadıklarını belirtti. Saraç'ın tüm olumsuzluklara ve altyapı eksikliklerine rağmen azim ve çalışmanın bir ürünü olarak çıktığı tüm maçları başarıyla sonuçlandırdığını açıklayan Uğurluoğlu, ''Amacımız Olimpiyat Şampiyonu olmak ve Türkiye'ye Dünya Şampiyonluğu'nu yaşatmak'' dedi. Baba Üzeyir Saraç ise duygularını gözyaşlarını tutamayarak belirtti.

 

80 kiloda Avrupa 2.si olan Yaşar Sami Gök ise Konya Büyükşehir Belediyespor tekvandocusu. Mehmet Sami Saraç ve Yaşar Sami Gökbaba’nın bu başarısı Konya ve Türkiye’de büyük gurur ve sevinç yarattı.

 

Tekvando Federasyonu Konya temsilcisi Hakkı Mermer kazanılan şampiyonluktan dolayı sporcuları kutladığını ve Konya tekvando camiası olarak büyük gurur duyduklarını ifade etti. 

 

ANTRENÖ KURSU ESKİŞEHİR’DE

 

Sporcuları kutlayan Hakkı Mermer tekvando sporuyla ilgilenenlere 29 Eylül tarihinde Eskişehir’de antrenör kursunun yapılacağını ifade etti. Gerekli şartları bulunduran tekvandocuların bu kursa katılmalarını istedi. Mermer Konya’da tekvandonun daha ileriye gideceğinin altını çizdi.  

 

MERHABA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri