Konyalı tarım firması konkordato ilan etti! Yemleriyle meşhur

Ekonomik krizin etkileriyle Konya'da faaliyet gösteren bir yem firması konkordato ilan etti. Bahsi geçen firmanın ismi ve faaliyet alanları belli oldu.

Dünya genelinde büyük bir ekonomik kriz yaşanıyor. Türkiye krizi en şiddetli yaşayan ülkelerin başında geliyor. Enflasyon yıllardır yüksek oranlarda seyrediyor. Vatandaşın alım gücü hızla düşüyor.

İşletmeler ise düşen ticaret hacminden şikayetçi. Son yıllarda tarım ve hayvancılık yapan üreticiler artan girdi maliyetlerinden dolayı faaliyet alanlarını daralttı. Birçok işletme yüzlerce ineği kesime gönderdi. Sırf bu yüzden bile piyasada yem satışları düştü.

Nakit para döngüsünün zayıflamasıyla birçok tarım firması konkordato ilan etmeye başladı. Borçlarını bu yöntemle yapılandıran firmalar mali durumlarını düzeltmek için çabalamaya devam ediyor.

Son olarak Konya'da faaliyet gösteren ve çiftçi tarafından tanınan bir firma daha konkordato ilan etti. Karapınar'da üretim yapan Anadolu Yemcilik firmasının konkordato ilan ettiğini Konya 3. Asliye Ticaret Mahkemesi duyurdu. Bahsi geçen firmaya 3 ay süre verildi.

Mahkemenin ilanı şu şekilde:

Davacı Anadolu Yemcilik ve Tarım Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti. - (Karapınar Vergi Dairesi Vergi No:0680*** - Karapınar Ticaret Sicil No:17***) tarafından hasımsız olarak açılan mahkememizde görülmekte olan Konkordato (Adi Konkordatodan Kaynaklanan (İİK 285 İla 308/h)) davası nedeniyle; Mahkememizce 26.09.2024 tarihli ara karar ile davacı Anadolu Yemcilik ve Tarım Ürünleri San. Tic. Ltd. Şti. - (Karapınar Vergi Dairesi Vergi No: 06809*** - Karapınar Ticaret Sicil No:17***) hakkında 26.09.2024 tarih saat 16:47'den itibaren geçerli olmak üzere 3 ay süre ile geçici mühlet kararı ve ihtiyati tedbir kararı verilerek, geçici konkordato komiseri olarak SMMM İbrahim EKE atanmıştır.
İİK'nun 288. maddesi gereğince geçici mühlet kararına karşı alacaklıların, ilandan itibaren 7 günlük kesin süre içinde dilekçe ile itiraz ederek konkordato mühleti verilmesini gerektiren bir hal bulunmadığını delilleri ile birlikte ileri sürebilecekleri ve bu çerçevede mahkemeden konkordato talebinin reddini isteyebilecekleri ilan olunur.

Ekonomi Haberleri