Konyalı sporseverler basketbola doydu

Basketbolda Spor Toto Türkiye Kupası maçlarının Konyada oynaması basketbol severleri memnun etti

Basketbolda Spor Toto Türkiye Kupası maçlarının Konya’da oynaması basketbol severleri memnun etti. Önceki gün Konya TV’de yayınlanan Konya Spor programına katılan Basketbol İl Temsilcisi ve Merkez Hakem Kurulu Üyesi Alper Arıkoğlu yapılan organizasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Arıkoğlu, “Konya olarak valilik, belediyeler, destekçiler ve seyirciler ile çok güzel bir organizasyona imza attık. Bu organizasyonun yapılmasında bize destek veren başta Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’a Vali Aydın Nezih Doğan’a, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a ve Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Ersöz’e teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir organizasyondan anlımızın akıyla çıktık. İlk gün ufak tefek aksaklıklar yaşandı. Ancak Konya olarak tüm aksaklıklara hazırlıklıydık. Nadir görülen kazalardı. Organizasyondan olumlu tepkiler aldık. Yakın zamanda bu tarz bir organizasyonun daha Konya’da yapılacağını söyleyebilirim. Konya olarak kısıtlı bir şehir olmaktan çıktık. Organizasyonlarda dikkat edilen şeyler ulaşım ve konaklama. Konya olarak otellerimiz ve yollarımızla bu sıkıntıyı yaşamıyoruz. Yapılan organizasyona Konya halkı büyük destek verdi. Salonumuz dolu olması ile birlikte bir o kadar da dışarıda seyircimiz vardı. Organizasyon boyunca ulusal medyada Konya konuşuldu. Kupa organizasyonu ekonomik ve kültürel açıdan büyük katkılar sağladı” dedi.

Alper Arıkoğlu Kupa organizasyonu ile birlikte A Klasman Hakem Semineri ve 81 ilin basketbol temsilcilerinin katıldığı il temsilcileri toplantısının da Konya yapıldığını ifade etti. Arıkoğlu: “ Basketbolda yoğun bir program yaşadık. Yapılan bu organizasyonlarla birlikte Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu ilk şehir dışı toplantısını Konya’da yaptı. A Klasman Hakemi Seminerine dünyanın iki önde gelen hocası burada dersler verdi. Şuanda bizim A Klasmanında hakemimiz yok şuanda. Ancak en kısa zamanda Bu klasmana bir hakem arkadaşımızı çıkaracağız. B Klasmanında 3 C Klasmanında ise 5 hakemimiz var. Yapılan İl Temsilcileri toplantısında ise bilgi alışverişinde bulunuldu.” diye konuştu.

Konya basketbolundan da bahseden Arıkoğlu yapılan bu tür organizasyonların basketbola ilgiyi daha da arttıracağını söyledi. Alper Arıkoğlu, “ Konya’da basketbol altyapısı olarak 28 kulübümüz var. Bununla birlikte 2 ekibimiz Bölgesel ligde ilk turu geçerek şuanda 3. ligde mücadele ediyor. İnanıyorum ki iki temsilcimizde 2.Lige yükselme maçlarında mücadele edecektir. Basketbolda Konya’da yapılan büyük organizasyonlar basketbola ilgiyi daha da çok arttıracaktır” dedi.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri