Konyalı şeker firması iflas etti! Bankaya borcu varmış

Türkiye'deki ekonomik krize bağlı olarak Konyalı bir şeker firması iflas etti. Bahsi geçen bu firmanın bankaya borcunun olması dikkatlerden kaçmadı.

Son yıllarda dünya genelinde büyük bir ekonomik kriz yaşanıyor. Girdi maliyetlerinin artması vi ticaret düzeninin değişmesine bazı firmalar adapte olamadı. Faiz oranlarının hızla yükselmesi ve nakit para akışının bozulması dev işletmeleri iflasa sürüklüyor.

2023 ve 2024 yılında birçok Türk firmasının konkordato ya da iflas ilan etmesi buna bağlanıyor. En çok iflasın görüldüğü sektörlerden birisi de gıda sektörü. Son olarak Konyalı bir şeker firması iflas etti.

Bahsi geçen bu firmanın iflasıyla ilgili Konya Asliye 2. Ticaret Mahkemesi tarafından alacaklılara duyuru yapıldı. Bu kapsamda Garanti Bankası'nın 65 bin liralık alacağı kabul edildi. 129 bin liralık alacağı ise reddedildi.

İflas eden ve tasfiye halindeki Alfa Şekerleme ile ilgili mahkemenin kararı şu şekilde:

Tasfiye Halinde Alfa Şekerleme İmalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi, ******* Vergi Nolu, Konya, Asliye 2. Ticaret Mahkemesinin ******* esas ******* sayılı kararı ile, ******* sicil numarasında kayıtlı Konya Organize Sanayi Bölgesi, Reisköy Cad. ******* Selçuklu/KONYA adresindeki müflisin iflasına karar verilmiştir. Garanti Bankası A.Ş.'nin 65.247,32.-TL'lik alacağı 4.sırada kabul edilmiştir. 129.421,63.-TL'lik kısım reddedilmiştir. Ek-1 sıra cetvelinde gösterilen alacakların esasına ilişkin itirazların en geç 15 gün içerisinde Konya Asliye Ticaret Mahkemelerinde, sıraya ilişkin itirazların ise en geç 7 gün içerisinde Konya İcra Hukuk Mahkemelerinde dava açabilecekleri hususu İ.İ.K.'nu gereğince tebliğ ve ilan olunur.

Ekonomi Haberleri