Konyalı Sanayiciler Bursa OBS'yi inceledi

Konyalı sanayiciler, organize sanayi bölgesinin işleyişi hakkında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesini (BTSO OSB) örnek alıyor
Konyalı sanayiciler, organize sanayi bölgesinin işleyişi hakkında Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi’ni (BTSO OSB) örnek alıyor.
Organize sanayi bölgelerinin işleyişi ile ilgili Bursa modeli giderek yaygınlaşıyor. Türkiye’de düzenli sanayileşmenin en köklü OSB’si olan BTSO OSB, sanayicilerin ve organize sanayileşmede yeni adım atan illerin ilk uğradıkları yer olmaya devam ediyor.
Konya Ticaret Odası (KTO) Meclis Başkanı Seyit Karaca başkanlığındaki 50 kişilik heyet BTSO OSB’de incelemelerde bulundu. Bursa’yı şanslı bir il olarak değerlendiren Karaca, “Türkiye’nin mevcut gayri safi milli hasılasının büyük bir kısmı buradan karşılanıyor. Bu bölge Türkiye ekonomisinin can damarıdır. Bu bölgelerdeki sanayileşme Türkiye’ye örnek oluyor" dedi.
Ziyaretin gayesinin Konya’daki OSB’lerde uygulamak istedikleri enerji alt yapısı hakkında bilgi edinmek olduğunu söyleyen Karaca, Bursa’dan sonra Çanakkale’ye giderek orada da incelemelerde bulunacaklarını kaydetti.
Ziyarette konuşan BTSO Meclis Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi ve ÖSBÜK Başkan Yardımcısı İlhan Parseker, “OSB’miz her zaman ilk olmanın verdiği ciddiyetle büyük mesafeler kat etmiş, Türkiye’de gelişmekte olan sanayileşmenin modeli olmuştur” diye konuştu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri