Konyalı oto kiralama firması sermayesini 40 kat artırdı!

Konya'nın en bilindik oto kiralama firması sermayesini 40 kat artırma kararı aldı. İşte konuya ilişkin yapılan açıklama...

Konya ve Türkiye genelinde yüzlerce oto kiralama firması faaliyet gösteriyor. Ekonomi dünyasının yakından takip ettiği oto kiralama firmaları gün geçtikçe işlerini büyütüyor. Öz sermayeden para kullanmadan otomobil ihtiyacını karşılamak isteyen firmalar filo kiralama seçeneğini tercih ediyor.

OTO KİRALAMAYA FİRMALAR DAHA SICAK BAKIYOR

Başlangıç seviyesinde bit otomobilin sıfır kilometresi 1 milyon lirayken aynı aracı ayda 20 bin lira ödeyerek kiralamak mümkün oluyor. Kiralamayı seçen firmalar böylece hem aracın bakım masraflarını üstlenmemiş oluyor, hem de herhangi bir sıkıntıda yedek araç garantisiyle işlerini devam ettiriyor. Filo halinde yapılan kiralamalar ise her anlamda avantaj sağlıyor.

KONYA'DA FAALİYET GÖSTEREN FİRMA SERMAYESİNİ 40 KAT ARTIRDI

Konya'nın en eski otomobil bayilerinden birisi ise belli bir süredir oto kiralama alanında faaliyetlerini sürdürüyor. Bir dönem Hyundai Konya Bayisi olan İrent Oto şimdilerde oto kiralama firması olarak işlerini devam ettiriyor. İrent Oto Kiralama uzun zamandır bu sektörde deneyimiyle hizmet veriyor.

İttifak Holding kuruluşu olan İrent Oto Kiralama filo halinde araçları şirketlere kiralamasıyla dikkat çekiyor. Son olarak İrent Oto Kiralama ile ilgili önemli bir duyuru yapıldı. Konya'nın meşhur kiralama firması 1 milyon lira olan sermayesini 40 milyon liraya yükseltme kararı aldı. Ayrıca firma 59 adet otomobil ile ilgili yapılan kiralama anlaşmasını da duyurdu.

Söz konusu duyuruda şu ifadelere yer verildi:

1. İrent Oto Kiralama’nın sermayesinin 1 milyon TL’den 40 milyon TL’ye yükseltilmesinin Genel Kurul tarafından onaylandığı açıklandı.

2. İrent Oto Kiralama tarafından 59 adet aracın, 53 adet araç Finansal Kiralama yoluyla 41,6 milyon TL'ye, 6 adet araç ise özkaynaktan karşılanarak toplam 46 milyon TL tutarında alım gerçekleştirdiği, araçların İttifak Holding ve grup şirketlerine kiralanacağı açıklandı.

Merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri