Konyalı minik Eslem için vakit daralıyor!   

SMA Tip2 hastası olan Konyalı 26 aylık Eslem Zümra Nilüfer bebek, hastalığın olumsuz etkilerini daha sert hissetmeye başladı.

Hastalığının ilerlememesi ve ABD’de tedavi olabilmesi adına sürekli kampanyalar yapılan doğuştan SMA Tip2 hastası olan Konyalı 26 aylık Eslem Zümra Nilüfer bebek, hastalığın olumsuz etkilerini daha sert hissetmeye başladı. Eslem için tedavi masrafının sadece yüzde 17’si toplandı  Başta Konya olmak üzere, tüm Türkiye’nin Merhaba Gazetesi’nin yaptığı haberden sonra tanıdığı doğuştan SMA Tip2 hastası olan Konyalı Eslem Zümra Nilüfer bebek için kritik eşik çoktan aşıldı. Hastalığın Eslem üzerindeki olumsuz etkisi her geçen gün artıyor. Baba Hilmi Serkan Nilüfer, destek beklediklerini dile getiriyor.  SMA hastası çocuklar ve aileleri, tedavi masrafları için devletten ve vatandaştan destek bekliyor. Onlarca anne ve baba, yüksek ücretli tedavi masraflarını karşılayamadığı için çocuklarının gözleri önünde eridiğini söylüyor. Konyalı Eslem Zümra Nilüfer bebek de destek bekleyenler arasında. Doğuştan SMA Tip2 hastası olan minik Eslem, ZOLGENSMA tedavisi olarak yaşıtları gibi yürümek, koşmak ve en önemlisi de hayata tutunmak istiyor. 

TEDAVİ PARASININ SADECE YÜZDE 17’Sİ TOPLANDI! 

Uzun süredir yetkililere seslendiklerini, yardım kampanyası başlattıklarını fakat tedavi konusunda bir yol alamadıklarını belirten baba Hilmi Serkan Nilüfer, “Eslem'i ne kadar erken tedavi için ABD'ye götürebilirsek, o kadar iyiydi. Allah, kimseyi çaresiz bırakmasın. Allah, hiçbir anne ve babayı evladıyla sınamasın. Allah, hiçbir anne ve babaya çocuğunun gözleri önünde erimesini göstermesin. Allah için bize yardımcı olun. Kızımın tedavisi için az çok demeden bize destek çıkın. Eslem, sadece bizim değil artık tüm Türkiye'nin çocuğu. Biz, Eslem için kermes açtık. Evimizdeki eşyaları satışa çıkardık. Çaresiziz ama pes etmeyeceğiz.” Eslem’in 26 aylık olduğunu aktaran Baba Hilmi Serkan Nilüfer, paranın sadece yüzde 17’sini toplayabildiklerini kaydetti. 

EMRE ÖZGÜL 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri