Konyalı Milli sporcular Tokyo 2020 Paralimpik Yaz Oyunları’nda

24 Ağustos-5 Eylül’de Tokyo’da düzenlenecek 2020 Paralimpik Yaz Oyunları’na Konya’dan 6 sporcu katılacak.

Hazırlıklarını sürdüren milli sporcularda hedef altın madalyayı Türkiye’ye getirmek. Geçtiğimiz yıl pandemi sebebiyle ertelenen Tokyo 2020 Paralimpik Yaz Oyunları bu yıl 24 Ağustos – 5 Eylül 2021 tarihlerinde gerçekleşecek. Konya’dan ise 6 sporcu altın madalya için mücadele verecek. Halter branşında Sibel Çam, Yasemin Ceylan Baydar, Besra Duman ve Nazmiye Muratlı, Badminton branşında ise Emine Seçkin ve Zehra Bıyık Olimpiyatlarda madalya için ter dökecek. Hazırlıklarını yoğun tempoda sürdüren sporcularda moraller yüksek.

TÜRKİYE 87 SPORCUYLA MADALYA PEŞİNDE

Tokyo 2020 Olimpiyatları’nın düzenlendiği tesisler bu kez 24 Ağustos -5 Eylül arasında Paralimpik Oyunları’na ev sahipliği yapıyor. Türk sporcuları Paralimpik Oyunları ile ilk kez 1992’de Barselona’da tanıştı. 2008 Pekin Olimpiyatları’nda okçulukta Gizem Girişmen altın madalya, Masa Tenisi’nde Neslihan Kavas bronz madalya kazandı. Londra'daki yarışlarda ise Türkiye adına mücadele eden sporcular 1 altın, 5 gümüş ve 4 bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazanarak, tarihi bir rekora imza atmıştı.

Tokyo 2020 Paralimpik Yaz Oyunları’nda iseTürkiye adına, Okçuluk, Atletizm, Badminton, Goalball, Judo, Halter, Atıcılık, Yüzme, Taekwondo, Masa Tenisi, TS Basketbol, TS Eskrim ve TS Tenis branşlarında ilk kez 43 erkek, 44 kadın olmak üzere toplam 87 sporcu madalya peşinde koşacak.

SPOR SERVİSİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri