Konyalı meşhur marketin batması bekleniyordu! Çalışanlarına yüzde 20 ara zam yaptı

9 aydan bu yana İsrail menşeli ürünlerin satışının yasak olduğu, yerli ve milli ürünlere ağırlık verilen Nar Gross Toptan Market'te çalışanlara yüzde 20'lik ara zam yapıldı.

İsrail'in 9 ay önce Filistin'de başlattığı soykırıma ve insanlık dışı muameleye özellikle Konya'da tepkiler dinmiyor. Konya, Filistin konusunda en fazla hassasiyeti gösteren illerin başında geliyor. Filistin ile ilgili her gün farklı bir etkinlik düzenlenirken, boykot da kararlı bir şekilde sürdürülüyor. Şehirde 14 yıldır hizmet veren ve iki şubesi olan Nar Gross Toptan Market 9 aydır İsrail menşeli ürün satmayarak, bu ürünleri boykot ediyor. Yerli ve milli alternatif ürünleri raflarına dizen markette boykotun devam ettirileceği belirtiliyor.

'FİLİSTİN İÇİN KAPANMAYI BİLE GÖZE ALDIK' DEMİŞTİ

Filistin'de yaşanan insanlık dışı vahşete sessiz kalmadıklarını belirten Nar Gross Toptan Market Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Uçar, geçtiğimiz ay Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunmuş ve “Bir iş insanı olarak yapmamız gerekenin boykot olduğu konusunda fikir birliğine vardık. Biz, bu süreçte her şeyi en ince ayrıntısına kadar inceledik.Vatandaş arkamızda durmasaydı ciro kaybedebilirdik.

Hatta daha ilerisini söyleyeyim; yaşanacak bir olumsuzluk durumunda Filistin meselesi için iş yerimizi kapatmayı bile göze almıştık. Çok şükür böyle bir tablo hiç olmadı. Gelir kaybı yaşamadık. Müşteri sayımız azalmadı. Kârımız düşmedi, personel çıkarmadık. Allah nasip etti, işlerimizde artış bile oldu. Bize 'baskıya dayanamazsınız, batarsınız' dahi dediler” şeklinde konuşmuştu.

ÇALIŞANLARA TEŞEKKÜR ETTİ ZAM YAPTIĞINI DUYURDU

Birçok vatandaş ve sosyal medya kullanıcısı Nar Gross Toptan Market'in boykotu sürdüremeyeceğini söylerken, marketin büyük kayıplar yaşayacağını bekliyordu. Durum öyle olmadı. Nar Gross Toptan Market Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Uçar, 1 Temmuz 2024 itibarıyla tüm çalışanlarına ekonomik gerekçelerden dolayı yüzde 20 oranında ara zam yaptığını duyurdu. Uçar, çalışanlarına şunları söyledi: “Değerli çalışma arkadaşlarım; her türlü ticari kaybı ve zararı göze alarak başlattığımız boykot kararından sonra, Rabbimizin inayet ve keremi, sizlerin de emek ve gayretlerinizle işlerimiz bereketlendi elhamdülillah. Bu başarının altında her birinizin ayrı ayrı imzası olduğu inancındayım. Bu vesileyle özverili gayret, sadakat ve desteklerinize bir teşekkür mahiyetinde, 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere maaşlarınıza yüzde 20'lik ara zam yapacağımızı bildirmekten mutluluk duyuyorum. Yapılan bu ara zammın hanelerinize berekete vesile olmasını nizay eder, iyi çalışmalar dilerim.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri