Konyalı meşhur iş insanı konuştu: Sanayiciler 18 bin lira maaşla kaynakçı arıyor

Konya'da konuşan meşhur iş insanı Mehmet Ali Atiker, mühendisin asgari ücretle marketlerde kasiyerlik yaptığı günümüzde sanayicilerin 18 bin lira maaşla kaynakçı aradığını ifade etti

Konya Aydınlar Ocağı Salı Sohbetinde Sanayici Mehmet Ali Atiker iş hayatına dair tecrübelerini anlattı. İl Halk Kütüphanesi Salonundaki programda konuşan Atiker, “75 yıllık ömrümde en üzüldüğüm şeylerden biri Konyalılar olarak Çimento fabrikasını, bir diğeri Seydişehir Alüminyum Fabrikasını alamamaktır. Halbuki Konya’daki yastık altı paralar bu fabrikaları almaya yeterdi. On kişi bir araya gelip holding kurmak için beraberlik oluşturamadık. Konya’da Ayakkabıcılık var ama marka yok, Tekstilcilik var ama marka yok gençlerin sermayeyi birleştirmeyi öğrenmesi lâzım. Mesela Belediye Başkanları da bu işe öncülük edebilirler” diye konuştu.

4 ÖNEMLİ KRİTERİM VAR

Konyalı iş insanlarının kendisinden akıllı insanlar çalıştırmadıklarını öne süren Atiker sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim dört önemli kriterim var. Birincisi reklam vermekten kaçınmayacaksın, ikincisi meslek değiştirmeye ve geliştirmeye önem vereceksin, üçüncüsü Konya plakalı arabaya bineceksin ve dördüncüsü benim iş yerimde odam fabrikanın giriş katında olur.”

İŞSİZ SAYISI DAHA DA ARTABİLİR

Günümüzde sermayeden çok çalışacak adama ihtiyaç duyulduğunun altını çizen Atiker “Şimdi gençlerin yüzde 75'i üniversiteli ama bunlar hem aileye hem de devlete yük olacak. Çünkü iş bulursa öpsün başına koysun. Üniversiteyi bitiren masa başında iş istiyor. Demiri, kömürü bilmeyen masaya oturmak istiyor. Beş sene sonra bugünden çok daha fazla işsiz insanımız olabilir. Bugün ülkemizdeki göçmenlerin gönderilmesini söyleyen siyasetçiler var ama sanayide, tarımda, ziraatta, hayvancılıkta çalışanların pek çoğu yabancıdır. Afganları gönderseniz hayvancılıkta çalışacak adam bulunmazsınız” dedi.

Sanayici Mehmet Ali Atiker

Mühendisin asgari ücretle marketlerde kasiyerlik yaptığı günümüzde sanayicilerin 18 bin lira maaşla kaynakçı aradığına dikkat çeken Atiker, “Ben bugün işleri çocuklarıma devrederek onları takip ediyorum ama beş sene öncesine kadar günde 16-18 saat çalışan bir insandım. Ömer İzmir’de Jeoloji Mühendisliği okurken, oraya da bir işyeri açmaya karar verdik çünkü ikinci öğretimde okuyordu ve gündüzleri boştu. Çok iyi yapmışız, Ömer hem okudu hem de orada işimizi geliştirdi” ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan önceki dönem milletvekili Mustafa Kabakcı, Konya’ya hizmetleri nedeniyle M. Ali Atiker’e teşekkür etti. Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü ile Başkan Yardımcısı Mustafa Sinan Ümit’te günün anısına Atiker’e muhtelif kitaplar hediye etti.
 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (76)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri