Konyalı Mertten uluslar arası derece

Konyalı Milli Eskrimci Mert Uzunay İstanbulda düzenelenen Uluslar arası Büyükler Satellite Epe Turnuvasında 3. olarak büyük bir başarıya daha imza attı

07-08 Mayıs 2011 Tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenen Büyükler Satellite Epe Turnuvaya  15’i aşkın ülkeden  yaklaşık100 sporcu katıldı Sporcumuz Mert Uzunay  ilk 64’ lük tabloda İtalyan rakibini daha sonra Avusturyalı rakibini eleyerek ilk 16’ya girdi. Derece maçını ise yine bir İtalyan sporcuyu eleyerek kazanan başarılı sporcu yarı finalde avrupa 3.sü olan Endonezyalı  ile eşleşti. Bu karşılaşmada rakibine yenilerek 3.lük kürsüsünde yarışmaları tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı.

Konuyla ilgili olarak konuşan Eskrim İl Temsilcisi Yusuf Barsbuğa, “Sporcumuzun bu başarısı ülkemizi ve ilimizi onurlandırdı. Adı geçen müsabakada Türkiye milli takımı olmasına rağmen Mert Uzunay’dan başka hiç bir sporcu ilk 8’e dahi giremedi. Bu ülkemiz için üzücü bir durum. Mert Uzunay gibi sporcuların desteklenmesi ve ülkemizin en iyi şekilde temsil edilmesi konusunda gerekenin yapılması gerekir.  bu konuda desteklerini esirgemeyen il müdürümüze ve şube müdürlerimize teşekkürü borç bilirim.  Sporcumuzu ve ailesini kutlarım” dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri