Konyalı Mehmet Mor dünyada enler arasında

20 yıldır kozmetik sektörünün içinde yer alan Konyalı Mehmet Mor, ilkleri gerçekleştiriyor. Türkiye'deki ortalama bin 200-bin 300 kokunun binine hakim olan Mor, “Türkiye'de bu işi benim gibi yapan yok. Konya'nın dünyaya açılan penceresi olmak istiyorum”

20 yıldır kozmetik sektörünün içinde yer alan Konyalı Mehmet Mor, ilkleri gerçekleştiriyor. Türkiye'deki ortalama bin 200-bin 300 kokunun binine hakim olan Mor, “Türkiye'de bu işi benim gibi yapan yok. Konya'nın dünyaya açılan penceresi olmak istiyorum” dedi

Kozmetik sektörü, sürekli gelişiyor. Yabancı ülkeler kendine ait birçok marka oluştururken, Türkiye, parfümde hala kendi markasını üretemedi. Konyalı parfüm üreticisi Mehmet Mor ise bu açığı kapatmak için kolları sıvadı. Koku hafızasıyla dünyada enler arasında yer aldığını belirten Mor, memleketi Konya'da güçlenerek, dünyaya açılmayı hedeflediğini söyledi.

ORİJİNAL PARFÜM KALİTESİNDE MUADİL ÜRETİYOR

Sektöre liseyi bitirdikten sonra girdiğini söyleyen parfüm üreticisi Konyalı Mehmet Mor, eniştesinin sektöre girmesine vesile olduğunu belirtti. “Bu işi sevmeden yapabilmek zor” diyen Mor, “Kendi şirketimi kurana kadar, parfümle ilgili ne seviyede bilgiye sahip olduğumu bilmiyordum aslında. Ben, hep dünya markası parfümleri sattım. Büyük firmalara marka danışmanlıkları yaptım. Bugün ise orijinal parfümlere kıyasla parfüm üretiyorum” şeklinde konuştu. Parfüm bildiğini iddia eden bir kişinin en fazla 100 koku bileceğini aktaran Mor, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye'de ortalama bin 200, bin 300 koku var. Ben bu kokuların binine hakimim. Yani benim koku hafızamda bin çeşit koku var. Bu konuda eğitim verebilecek kadar akademik makaleler okudum. Yabancı dilim de iyidir. Yine bu konuda uluslararası makaleleri de okudum, derledim ve üzerinde çalıştım. Kendi işimi kurmadan önce, yıllardır sektörün içinde olmama rağmen 1 yıl AR-GE çalışması yaptım. Ben, esansı alıyorum, karışımı kendim yapıyorum. Aldığım esanslar da helal sertifikalı esanslardır. Beni diğerlerinden ayıran en önemli husus koku hafızamım çok iyi olmasıdır. Firmalardan numuneler gelir bize, en kalitelilerini seçerim ve formüle ederim. Ben, iyi bir ürün ortaya çıkarıyorum. Hile yapmıyorum. Orijinal bir parfümün fiyatı ortalama 3 bin TL'den başlıyor. Ayda milyonlar kazanan insanlar bile parfüme bu kadar para vermek istemiyor. Kaliteli muadil istiyorlar. Piyasada hemen hemen herkes fiyat yakalamaya çalışıyor ama ben kalite yakalamak istiyorum. 'Orijinal parfüm kalitesinde muadil parfüm üretiyor' düşüncesini insanların aklına kazımak istiyorum. İnsanlar parfüme 3 bin lira vermeyecek, 300-400 lira verecek ama gerçekten de kaliteli bir ürün kullanmış olacak. Türkiye'de ve dünyada bunun boşluğu var. Hedefim dediğim gibi insanların aklında yer edinebilmek.”

ALMANYA, RUSYA, ÖZBEKİSTAN, ROMANYA'YA PARFÜM GÖNDERİYOR

Dünyada parfüm ve kokunun ehli olanların varlığına dikkat çeken Mor, şunları kaydetti: “Türkiye'den de ben varım. Değil Konya'da Türkiye'de bu işi benim gibi yapan yoktur. Dünya genelinde bu işi hakkıyla yapanlarla, dünya devleriyle oturup konuşayım, beni kesinlikle dikkate alırlar. 3 yıldır kendi şirketimi işletiyorum. Yurt dışına ihracatla başladım kendi işime. Almanya, Rusya, Özbekistan, Romanya ve Irak'a parfüm gönderiyorum. Konya'da ilk perakende mağazamı açtım. 2 markam var. Kendi tescilli markalarım bunlar. İsmimi patentledim. Bayilik soranlar var. Bayilik sistemine geçmeyi düşünüyorum. Bunu yaparken de mantıklı adımlar atmak gerekir. Birçok ülke ile görüşmelerim var. Oralarda da çalışmalarımız olacak. Yabancı turistlere ürün satmam daha kolay. Çünkü yabancılar, orijinal parfüm ve kokusunu bilir. Dükkana geliyorlar,parfüm deniyorlar ve 'Aaa' diyorlar. Dener denemez, birkaç parfüm alıp çıkıyorlar. Yerli kullanıcılar da benden bir defa parfüm alınca, tekrar gelip alışveriş yapıyor. Türkiye'nin dünyada bir markası yok. Bu sektör, öyle bir sektör ki, dünyanın en büyük sektörlerinden biri. Neden ülkemizin kendine ait bir markası olmasın? Ben, yerelde güçlenerek, dünyaya daha çok açılmayı düşünüyorum. Bu işler, nasip işleri. Konya'dan sektörde dünyaya açılan bir pencere olmak istiyorum. Konya, muhteşem bir pazar. İlerleyen süreçlerde bir koku atölyesi kurmak istiyorum.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri