Konyalı Lokman amca 6 yıldır ücretsiz limonata ve çorba dağıtıyor

Konya’da kış aylarında çorba dağıtarak, insanların içini ısıtan 63 yaşındaki Lokman Yıldız, yaz aylarında da ücretsiz soğuk su ve limonata ikram ediyor. Yıldız, “İnsanlar bana 'Allah razı olsun' dedi mi, iş bitmiştir” dedi

Konyalılar, doğma büyüme Cihanbeylili olan Lokman Yıldız'ı sosyal medya üzerinden 2017 yılından bu yana paylaşılan fotoğrafları ve videolarıyla tanıyor. İlk başta Otogar civarında ardından da Dr. Ali Kemal Belviranlı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi önünde hasta ve yakınlarına soğuk kış günlerinde bedava çorba ve ekmek dağıtan Yıldız, yaz aylarında da Numune Hastanesi önü ve Kayalıpark'ta vatandaşlara limonata ve soğuk su ikram ediyor. Yıldız, bu anlamlı davranışıyla insanların hayır dualarını alıyor. Özellikle son 6 yıldır kendisini bu gibi hayır işlerine adayan Yıldız, sadece Konyalıların değil, tüm Türkiye'nin takdirini kazanmayı başardı.

EMEKLİ OLDU KENDİNİ HAYIR İŞLERİNE ADADI

Merhaba Gazetesi'ne konuşan 63 yaşındaki Lokman Yıldız, yaptığı hayır işine neden önem verdiğini anlattı. Yıldız, "Emekli oldum. Kendimi sadece Allah rızasına verdim. Yazın limonata kışın ise çorba dağıtıyorum" dedi. Bir insan için en önemli artının merhamet olduğunu ifade eden Yıldız, "İmkânı olan böyle şeyler yapmalı. Bu tarz olaylar, insanlar arasındaki birlik ve beraberliği de güçlendiriyor. 4 çocuğum var. Hepsi de bu konuda bana ciddi destek veriyorlar. Takdir ediyorlar. Ömrüm yettiğince, son nefesime kadar bu uygulamayı devam ettireceğim" diye konuştu.

YARDIMLAŞMA KÜLTÜRÜMÜZDE VAR

Kış aylarında sıcak mercimek ve yayla çorbasıyla insanların içini ısıttığını, yaz aylarında da soğuk su ve limonatayla insanları serinlettiğini ifade eden Yıldız, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yardımlaşma bizim kültürümüzde de var. Cömert olmak çok güzel bir şey. Hayırduası almak çok önemli. Çorbayı, limonatayı, soğuk suyu bitirince çok mutlu oluyorum. Eşimi arıyorum. 'Hanım, bitti. Kahvaltıyı hazırla ben geliyorum' diyorum. Eve huzurla gidiyor, kahvaltımı yapıyor ve yatıyorum. Dünyaya çalıştığım yeter şimdi olduğu gibi bundan sonra da ahirete çalışacağım. İnsanlar bana teşekkür etmesin. Sadece 'Allah, razı olsun' desinler yeter.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri