Konyalı kritik isim görevden alındı! Bakan yardımcısıydı

Murat Kurum'un Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olmasının ardından Mehmet Özhaseki'ye yakınlığıyla bilinen Konyalı Refik Tuzcuoğlu, görevden alındı. Tuzcuoğlu'nun bakan yardımcılığı görevi 13 ay sürdü

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla görevden alma ve atama kararları yayımlandı. Buna göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda Bakan Yardımcıları Vedad Gürgen ve Refik Tuzcuoğlu görevden alındı.

Gürgen ve Tuzcoğlu’nun yerine Ömer Bulut ve Burak Demiralp atandı. Konyalı Refik Tuzcuoğlu, yakın süreçte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nı ve aktif siyaseti bıraktığını söyleyerek, affını isteyen Mehmet Özhaseki'nin en yakın çalışma arkadaşlarından biri olarak biliniyordu.

BAKAN YARDIMCILIĞINI ÖZHASEKİ İSTEMİŞTİ

1967 yılında Konya'da doğan, eski Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu, 22 Haziran 2023 tarihinde bakan yardımcılığı görevine getirilmişti. Tuzcuoğlu'nun bakan yardımcısı olmasını o dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Mehmet Özhaseki istemişti.

GÖREVDEN ALINMASINA ZATEN KESİN GÖZÜYLE BAKILIYORDU

Özhaseki'nin görevi bırakmasının, bir başka Konyalı isim Murat Kurum'un yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olmasının ardından Tuzcuoğlu'nun görevden alınmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Resmi Gazete’de önceki gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla görevden alma ve atama kararları yayımlandı. Refik Tuzcuoğlu'nun görevden alındığı duyuruldu.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri