Konyalı komedi izledi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre 2014 yılında 58 milyona yakın bilet kesildi. Pek çok yerli ve yabancı yapımın görücüye çıktığı bu sürede, bilet satışlarından yaklaşık 618 milyon lira hasılat elde edildi.

Türk filmleri, film sektörüne 345 milyon lira hasılat getirdi. Toplam film hasılatında yerli filmlerin payı ise yüzde 56. Yerli film seyirci sayısı geçen seneye göre yüzde 30 arttı.

İLK 10'DA 6 FİLM KOMEDİ

Online bilet satış firması Mybilet.com'dan alınan bilgilere göre Konya'da en çok izlenen 10 filmden 6'sı komedi filmi. İlk 10'daki filmlerin 7'sinin yerli film olması vatandaşları yabancı filmlere daha az ilgi gösterdiğini ortaya koydu. Konya merkezde bulunun 7 sinema salonunda en fazla izlenen filmlerin ilk sırasında Şahan Gökbakar'ın yönetmenliğini üstlendiği Recep İvedik 4 yer alırken Ata Demirer ile Demet Akbağ'ın başrollerini paylaştığı Eyvah Eyvah 3 ikinci sırada yer buldu. Baş rollerini Ahmet Kural, Murat Cemcir ve Rasim Öztekin gibi isimlerin paylaştığı ve büyük ses getiren Düğün Dernek filmi ise 3. sırada yer bulabildi. Başrollerini Tolga Çevik ve Ezgi Mola'nın oynadığı Patron Mutlu Son İstiyor 4., Hobbit:Beş ordunun savaşı ise 5. sırada yer aldı.

İlk 3'teki filmlerin Konya'daki hasılat rakamları ise şöyle: “Recep İvedik 4 256 bin lira. Eyyvah Eyvah 3 74 bin 659 lira. Düğün Dernek 50 bin 127 lira.

Ülke çapında 2014 yılında en çok izlenen 10 film listesinin tamamı yerli filmlerden oluştu. Şahan Gökbakar'ın yönetmenliğini üstlendiği Recep İvedik 4, ilk sırada gelirken onu sırasıyla Ata Demirer ile Demet Akbağ'ın başrollerini paylaştığı Eyvah Eyvah 3, geçtiğimiz yıl vizyona giren Düğün Dernek, Cem Yılmaz imzalı Pek Yakında, Unutursam Fısılda, Birleşen Gönüller, Deliha, İncir Reçeli 2, Patron Mutlu Son İstiyor, Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı takip etti.

HÂLİD ŞEN - merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri