Konyalı isim Babacan’ı eleştirip DEVA Partisi’nden istifa etti

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İş İnsanı Mahmut Sami Topbaş, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Topbaş açıklamasında DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı eleştirdi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Topbaş ile birlikte birkaç kişi daha istifa etti. Topbaş, sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı: “Kuruluş sürecinden beri içinde yer aldığımız DEVA Partisi’nde, ilkelerimiz doğrultusunda genel başkanın yönetim anlayışı ile bu partide siyaset yapma imkânı ve zemini kalmadığı için DEVA Partisi’nden ve tüm görevlerimizden istifa ediyoruz. İlkelerimiz doğrultusunda ülkemiz ve milletimiz için düşünmeye, çalışmaya, emek harcamaya devam edeceğiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Topbaş’ın son birkaç aydan bu yana DEVA Partisi’nin tutumundan rahatsız olduğu da konuşuluyordu. Topbaş, sosyal medya paylaşımının yanı sıra, şunları da söyledi: “Partinin teşkilatlarının sağlıklı şekilde kurulmadığını, teşkilatların seçime girecek durumda olmadığını, bunların nedenlerini ve nasıl düzeltilebileceğini defalarca yazdığım raporlarda ve yüz yüze görüşmelerimde (ki bazı görüşmelerimiz 4 saati geçmiştir) Genel Başkan’a aktardım. Partimizin, yönetim kadrolarından başlayarak, teşkilatlarına kadar birçok noktada sorunların varlığı bugün ya da 6 ay önce değil, daha il başkanlarının atanması döneminde ortaya çıktı. Bunlarla ilgili yazdığım raporlardaki tespit ettiğim risklerin tamamı gerçekleşti. İstifa ettikten sonra teşkilat başkanlığında o dönem görev yapan arkadaşlarımız da teşkilatlarla ilgili sorunları kendisine aktardıklarını biliyorum. Genel Başkan bu uyarılarımızı dinledi ancak dikkate almamayı tercih etti. Zira yaşayarak gördük ki; kendisine tavsiyelerde bulunan yönetim ekibinin başka bir oyun planı vardı ve partiyi bu plana uygun şekilde yönetti. Maalesef, bugün ağır çekimde yaşadığımız büyük bir tren kazası var ortada. Geldiğini göre göre yaşadığımız bu kaza, en kritik kararları, tüm ikaz ve tavsiyelere rağmen bizzat alan ve uygulayan “Polit Büro”nun yönlendirmeleri ve tercihleri sonucu meydana gelmiştir. İçine düştüğümüz bu ağır sorunun çözümünü Meclis Grubu kurmak için CHP’nin milletvekili lütfettiği diğer partilerle birleşmekte gören arkadaşlarımız olduğunu da biliyorum. Böyle bir birleşmenin de bir hata olacağını düşünüyorum. Bugün yapılması gereken, bu büyük başarısızlığın sorumluluğunu ‘ama’sız, ‘fakat’sız şekilde üstlenmek ve derhal kongre takvimini başlatmaktır.”

MAHMUT SAMI TOPBAŞ KİMDİR?

Topbaş, 1972 yılında Konya‘ da doğdu. Genç yaşta ticaretle uğraşmaya başladı. Enerji, İnşaat, Kimya sanayi alanlarında Yurtdışı ve Yurtiçinde faaliyet gösteren şirketlerin yönetim kurulu başkanlığını yürütmektedir. Fazilet Partisi’nde ilçe başkan yardımcılığı, 1999 yerel seçimlerde Meram belediye meclis üyesi, 2001 yılı Ak Parti Konya İl kurucu üyesi, İl Başkan yardımcısı,

2002 seçimlerinde Seçim koordinasyon başkanlığı görevlerinde ve ayrıca Konya Ticaret Odası Meclis üyesi görevinde bulundu. Ekolojik Teknolojiler Yönetişim Akademisi Kurucu üyesidir. Topbaş, son olarak DEVA Partisi Kurucular kurulu üyeliği yaptı. Topbaş, evli ve 3 çocuk babasıdır.

EMRE ÖZGÜL

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri