Konyalı işadamları yurda döndü

Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus savaş uçağını düşürmesinin ardından Rusya'daki birçok Türk vatandaşı Rusya tarafından alıkoymalarla, diplomatik zorlamalarla karşı karşıya kaldı.

Hava sahamızı ihlal eden Rus savaş uçağının düşürüldüğü günden beri Rusya'nın Stravropol şehrinde bulunan toplama kampında 18 gün alıkonulan Konyalı 2 işadamı da geçtiğimiz gün nihayet yurda döndüler. Bakü aktarmalı İstanbul uçağıyla Konya'ya gelen işadamlarını Konya Havalimanı'nda aileleri, yakınları ve yetkililer tarafından büyük bir coşku ve mutluluk ile karşılandı. 

Fuar gezisi için gittikleri Rusya'da alıkonulan işadamları, Uysal Hidrolik Genel Müdürü Hasan Hüseyin Uysal, Öztanksan Tanker Sanayi Yönetim Kurulu üyesi Abdullah Özdemir havalimanında basın mensuplarına yaptıkları açıklamada, "Krasnador şehrinde fuar gezimizin ardından Stravpol şehrinde bulunan müşterilerimize ziyaret gerçekleştirmek için geldiğimiz gün otelimizin odasını basan Rus istihbaratı ve Rus Polisi tarafından gözaltına alındık. Turist olarak seyahat ettiğimiz sırada Rusya'nın diplomatik kanalları kapatmasıyla birlikte mesnetsiz evrak eksikliği de gerekçe gösterilerek, Rusya'da rehin tutulmamız söz konusuydu. Rus yetkililer tarafından kalacağımız yerin otel şartlarında olacağı söylensede Göçmenler Şubesi'ne götürüldük. Ardından kendimizi bir anda yarı açık cezaevini andıran toplama kampında bulduk. 18 gün boyunca Stravropol şehrindeki toplama kampında tutulduk."   Karşılama sonrası işadamları aileleriyle birlikte havaalanından ayrıldı.

ABİDİN KURT

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri