Konyalı iş insanları hedeflerini açıkladı

Konya ticaret çalıştayında konuşan Asrın İş İnsanları Derneği (ASRİAD) Konya Şube Başkanı Abdullah Karabağ, “Amacımız ülkemizin daha iyi şartlarda olması ve çıktığımız bu yolda, hedeflerimize ve ideallerimize hızlı adımlarla devam etmek” dedi

Konya ticaret çalıştayında konuşan Asrın İş İnsanları Derneği (ASRİAD) Konya Şube Başkanı Abdullah Karabağ, “Amacımız ülkemizin daha iyi şartlarda olması ve çıktığımız bu yolda, hedeflerimize ve ideallerimize hızlı adımlarla devam etmek” dedi

Asrın İş İnsanları Derneği (ASRİAD) Konya şubesi ‘Ticaret Çalıştayı’ düzenledi. Novotel’de gerçekleşen programda, ASRİAD Konya Şube Başkanı Abdullah Karabağ. GENÇASRİAD Konya Şube Başkanı Fuat Çatal, GENÇASRİAD Genel Başkanı Mustafa İnan Güleç’in yanı sıra, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan ve birçok ASRİAD üyesi iş adamı katıldı. Kur’an tilaveti ile başlayan programda başkanların konuşması ile devam etti. 

DÜNYA AHİRETİN TARLASIDIR

Asrın İş İnsanları Derneği (ASRİAD) Konya Şube Başkanı Abdullah Karabağ, ASRİAD’ın temel özelliğinin milli ve manevi değerler üzerine olduğunu belirtti. Karabağ, “ASRIAD örgütlenmesinin temel ekseni, milli ve manevi değerlere duyarlı insanları ortak zeminlerde buluşmaktır. Hiç şüphesiz ekonomi ile ilgili bir uğraşın içinde olmak sekülerleşmek demek değildir. Hem dünyevi işleri gereği gibi yapmak hem de milli ve manevi değerlerin yansıtılmasına özen göstermek bir arada yürütülebilir. ASRIAD bu örneklik için çaba harcamaktadır. Küresel yarışta öne geçmedikçe iddiaların hâkim olması beklenemez. ‘Önce Nitelik’ temel sloganı ASRİAD'ın ve tüm mensuplarının hayata bakışını ifade etmektedir. Bu doğrultuda nitelikli iş, nitelikli insan ve nitelikli ekonomi tezini gündemde tutmak ve tüm insanları için memnun olacakları bir ekonomik ve sosyal hayat üretmek ASRİAD için temel hedeflerdendir. ‘Dünya ahiretin tarlasıdır’ hadisinden yola çıkarak, sadece dünyalık kazanım için değil, yaptıklarımızla ahirete de yatırım yapmaktayız. Biz Konya ASRİAD olarak bu hedefle yürümekte ve yarına umutla bakmaktayız. Yegâne amacımız ülkemizin daha iyi şartlarda olmasını istemektir. Biz iş insanlarından oluşan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Yarınlara ilişkin gerçek bir umut içinde olduğumuzu sizlerle paylaşmak isterim” diye konuştu. 

GENÇASRİAD VARGÜCÜYLE ÇALIŞIYOR

GENÇASRİAD Konya Şube Başkanı Fuat Çatal, GENÇASRİAD’ın çalışmalarına devam ettiğini belirterek, şunları söyledi: “ASRİAD, iş hayatının ve ona bağlı olarak tüm sosyal çevrenin, hakkaniyet zemininde sürdürülebilir bir düzene kavuşmasını sağlamak ve bağımsız yürüyen bir Sivil Toplum Kuruluşu anlayışına örnek olmak amacıyla kurulmuştur. Genç ASRİAD nedir, neyi hedefler, amaçları nedir, bu konularda sizleri bilgilendirmek isterim. ASRİAD’ın gelecek kuşaklara doğru ve güçlü bir şekilde devredilmesini sağlamak için, yarının iş adamlarına rekabetçi bir yetişme ortamı hazırlamak için, Üniversitelerde GENÇASRİAD yapılanmasını gerçekleştirmek için, Gençlik organizasyonunun faaliyetlerini planlamak ve yürütülmesini koordine etmek için vargücüyle çalışmaktadır. Anayasamızın öngördüğü esas ve ilkelere uygun olarak ulusal ve uluslararası düzeyde toplumun ve üyelerinin ihtiyaç ve sorunlarına yönelik çözümler üretecek ve toplumsal gelişmeye de katkı sağlayacak şekilde, Türkiye’deki ticaret ve sanayinin gelişmesi için çalışmalar yapmak, gerektiğinde bu konularda Odalar Birliği ve diğer meslek örgütleri ile kuruluşların bilgilerine başvurmak, İş hayatındaki gelişmeleri izlemek ve bu konudaki tecrübe, görüş ve fikirlerin yayılmasını sağlamak amacıyla GENÇASRİAD olarak çalışmalarımıza devam etmekteyiz.”

Programın sonunda ASRİAD şube başkanlarına ve iş adamlarına ödüller verildi. 

ALİ GÖZEN 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri