Konyalı iki isim bakan yardımcısı oldu

Bakan yardımcılıkları atamaları, Resmi Gazete'de yayınlandı. Eski Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı, Konyalı Faruk Özçelik de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı oldu

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre toplam 68 bakan yardımcısı atandı. 28 Mayıs 2023’teki seçimde bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan 3 Haziran günü yeni kabinesini açıkladı. Bugün ise Resmi Gazete'de yayımlanan kararla bakan yardımcıları belli oldu. Konyalı 2 isim de bakan yardımcısı olarak atandı. Eski Meram Belediye Başkanı Refik Tuzcuoğlu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı, Konyalı Faruk Özçelik de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yardımcısı oldu.

REFİK TUZCUOĞLU KİMDİR?

1967 yılında Konya'da doğdu. Konya İmam Hatip Lisesi'ni tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde eğitim hayatını sürdürdü. Üniversiteye başladığı yıl, aktif olarak gazeteci-yazarlık hayatı da başlamış oldu. Ağırlıklı olarak iç politika konularında araştırmalar yaptı. Makale ve gündemle ilgili yazıları muhtelif basın organlarında yayınlandı.

Basın alanında yürüttüğü faaliyetlerin ardından aile şirketlerini yönetmek maksadıyla memleketi Konya'ya döndü. Konya'da da ticaret, STK'larda eğitim ve kültür-sanat hizmetleri gibi alanlarda çalışmalarını sürdürdü. Konya Sanayi Odası'nda danışmanlık yaptı. Genel yayın yönetmeni olarak Lonca Dergisi'ni yayın hayatına kazandırdı. "Erdemliler Hareketi"ne Konya'dan destek veren kadroların içinde yer alarak AK Parti'nin Konya'da kuruluş sürecine katkılarda bulundu. 2004-2009 döneminde Meram Belediye Başkanı olarak görev yaptı. 2009 yılında Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde başkan danışmanı, genel koordinatörlük ve KASKİ Yönetim Kurulu Üyelik görevlerini birlikte üstlendi. 2015 yılında ise AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Koordinatörlüğü görevinde bulundu. 2016 yılında itibaren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na Müsteşar Yardımcısı olarak atanan Tuzcuoğlu, ayrıca İLBANK Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevini de sürdürdü. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından organize edilen Şehircilik Şurası'nda, Şura Yönlendirme Kurulu ve İstişare Komisyonunun başkanlıklarını sürdüren Tuzcuoğlu, Şehir 2023 projesini de yürütmektedir.

FARUK ÖZÇELİK KİMDİR?

Kamu yöneticisi, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı. 1968 yılında Konya'nın Hadim İlçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümünde yüksek lisans yaptı. Ayrıca Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi ile Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü’nü bitirdi. Meslek hayatına Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Özçelik, aynı kurumda ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda Müfettiş ve Başmüfettişlik görevlerinde bulundu. 2003-2009 yıllarında Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğünde Genel Müdür Yardımcısı olarak, 2009-2014 yıllarında Başbakanlık Personel ve Prensipler Genel Müdürü olarak görev yaptı. Ayrıca; Doğal Afet Sigortaları Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliği,Türkiye Denizcilik İşletmeleri A.Ş. Denetim Kurulu Üyeliği,Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunmuştur.

Halen, Türkiye Halk Bankası A.Ş. Denetim Kurulu Üyesi ve İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır. 26 Ocak 2014 tarihinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı olarak atanmıştır.

Evli ve iki çocuğu bulunmaktadır. Futbol, voleybol ve atletizm sporları ile ilgilenmektedir. Fransızca, Arapça ve İngilizce bilmektedir.

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri