Konyalı halterciler Avrupada terleyecek

10-15 Eylül tarihleri arasında Güney Afrikanın Cape Town kentinde yapılacak olan Uluslar arası halter şampiyonasında dört Konyalı halterci milli takımda şampiyonluk mücadelesi verecek.
Gençlerde podyuma çıkacak olan Ayşegül Çoban, Neslihan Okumuş, Hatice Demirel ve yeniden haltere dönen Asiya İpek’ten mutlak madalya beklediğini belirten milli takım antrenörü Serap Ünlü, “Güney Afrika’da yapılacak olan şampiyonada, dört sporcumuzun da kürsüye çıkmasını umut ediyorum. Uzun zamandır bu şampiyona için hazırlanıyoruz. Gönlümüz elbette dördünün de şampiyon olması. Ancak şunu da vurgulamak istiyorum, şampiyonluk olmasa bile mutlak kürsüye çıkacaklardır. Asiya İpek bir süre ara vermişti, bu nedenle tam hazır değildi. Şimdi tam hazır hale geldiğini düşünüyorum. İnşallah, sporcularımız ülkemizi ve Konya’yı en iyi şekilde temsil edecektir” şeklinde görüş bildirdi.
Geçtiğimiz hafta içerisinde Polonya’da yapılan Yıldızlar Avrupa şampiyonasında podyuma çıkan iki Konyalı milli halterci kürsü yapmayı başardı. Daha önce de çeşitli şampiyonalarda dereceleri olan Neslihan Okumuş 3 gümüş madalyanın sahibi olurken, bir diğer sporcumuz Hatice Demirel de 1 gümüş ve 1 bronz madalya alarak son başarısının tesadüf olmadığını gösterdi. Türk milli takımı ise toplamda elde ettiği 17 madalya ile Avrupa şampiyonu oldu. Yıldız Milli Takımımız 5 altın, 8 gümüş ve 4 bronz madalya ile toplamda 17 madalya kazanarak topladığı 519 puanla Avrupa Şampiyonu olurken, Ukrayna bayanlarda 461 puanla 2.liği, Rusya ise 460 puanla 3. lüğü elde etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri