Konyalı firma Rusya'da tesis kuracak! 61 milyon liralık satış

Konya'nın en büyük sanayi kuruluşlarından birisi olan İMAŞ Makina Rusya'da 61 milyon liraya tesis kuracak.

Konya sanayisinde kritik makinelerin üretimi son hız devam ediyor. Konya firmaları dünya pazarında önemli satışlara imza atıyor. İttifak Holding'e bağlı olan firmayı herkes biliyor.

Konya'nın en büyük fabrikalarından birisi olan İmaş Makina büyük bir satışa imza attı. İmaş Makina buğday değirmeni ve mısır unu değirmeni üretimi konusunda büyük tecrübeye sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

İmaş Makina'nın Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan dev fabrikasında yüzlerce kişi istihdam ediliyor. İmaş Makina yakın zamanda yaptığı satışları duyurdu. Bu satışların miktarı ise hayli yüksek.

Şirket tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Şirketimizle Rusya'da mukim bir müşterimiz arasında 3.150.000 USD toplam bedel ile buğday unu değirmeni kurulumu sözleşmesine istinaden şirketimiz hesabına peşinat ödemesi 20.04.2023 tarihinde ulaşmıştır. 3.150.000 dolar 61 milyon lira ediyor.

Yine şirketimizle Afrika'da mukim bir müşterimiz arasında 1.230.000 USD toplam bedel ile mısır unu değirmeni kurulumu sözleşmesine istinaden şirketimiz hesabına peşinat ödemesi 24.04.2023 tarihinde ulaşmıştır. Sözleşmelerimize göre her iki sevkiyatın da 2023 yılı içinde yapılması planlanmaktadır.

Söz konusu satışların toplam miktarı 4 milyon 380 bin dolara denk geliyor. Bu miktar ise güncel döviz kuruna göre 85 milyon 477 bin lira.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri