Konyalı firma internet mağduru! Türk Telekom 61 bin lira istedi

Konya’daki bir firma yeni taşındığı iş yerinde Türk Telekom altyapısı olmadığı için internete erişim sağlayamadı. Türk Telekom söz konusu internet için alt yapı bedeli olarak firmadan 61 bin TL istedi.

Konya’da faaliyet gösteren Efeşen Makine, yeni tesisini Tatlıcak Mahallesi Konya Ereğli Yolu üzerinde taşıdı. Efeşen Makine yetkilileri yeni iş yerinde eksiklerini hızlıca tamamlarken internet sorunu ile karşı karşıya kaldı.

FİRMA ÜCRETİ ÇOK YÜKSEK BULDU

İş yerine telefon ve internet bağlatmak isteyen firma yetkilileri, Türk Telekom firmasına başvuruda bulundu. Türk Telekom bulanan bölgede internet altyapısı olmadığını belirterek, firmadan altyapı bedeli olarak 61 bin TL istedi. Ücreti fazla bulan firma yetkilileri Türk Telekom ile yaptığı görüşmelerden bir sonuç elde edemedi.

500 KİŞİNİN HİZMET BEDELİNİ SADECE BİZ KARŞILAMAYALIM

Konu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Efeşen Makine Firma Yetkilisi Mehmet Efe, “Ereğli yolu üzerine yeni bir yatırım yaptık ve istihdam sağladık. Elektriğimiz, suyumuz bağlandı. Mevcutta bunlar altyapı olarak kurulu. Türk Telekom altyapı olmasına rağmen bize ‘telefon bağlantısı ve internet vermek için fiber altyapısı yapmamız lazım’ dedi. Ama bu fiber altyapıdan 500’e yakın hat bağlanabiliyor. Türk Telekom internet ve telefon bağlayabilmeleri için kablonun tüm maliyetini bizden talep ediyor. Türk Telekom ile görüşme gerçekleştirdik ama ama bir sonuca maalesef varamadık. 4 aydır Telekom’a gidiyoruz ne hatlarımızı nakil yapıyorlar nede telefon faturalarını durduruyorlar faturalar gelmeye devam ediyor. Hali hazırda telefon ve internet bağlantımız yok, bu konuda yaşadığımız mağduriyetin giderilmesini istiyoruz” diye konuştu.

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (15)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri