Konyalı esnaf zamlara inat simit fiyatına dev indirim yaptı!

Konya'da bir simitçi, “Bu şehirde asgari ücretle çalışanlar, işçiler var” dedi ve 9 lira olan simidi 7 liraya satmaya başladı. Simit Diyarı çalışanlarından Ahmet Kozan, “Herkes tüketebilsin diye, enflasyona inat simidi ucuza satıyoruz” dedi

Vatandaşın temel tüketim ürünleri arasında yer alan, işçilerin, memurların ve birçok çalışanın sabah saatlerinde en çok tercih ettiği ürünlerin başında gelen 80 gramlık simit ve poğaça Konya'da 9 liraya satılıyor. Simit fiyatı, vatandaşın ve çalışanların bütçesini zorluyor. Hayat pahalılığı karşısında ezilen vatandaşlar, rahat bir nefes almak istiyor. Bu kapsamda Nalçacı ve Beşyol'da hizmet veren bir simitçi, “Vatandaşımın yanındayım” diyerek, anlamlı bir kampanyaya imza atıyor.

KONYALILAR BU SİMİTÇİYE DUA EDİYOR

İmalathaneleri Nalçacı'da, satış noktası da Beşyol'da olan Simit Diyarı, Konya'da hem simidi hem de poğaçayı piyasaya göre daha da ucuza satıyor. 80 gram simit, Simit Diyarı isimli işletmede eski yani zamsız fiyatından satılıyor. 7 liraya simit satan Simit Diyarı'nda ise ciddi bir yoğunluk oluşuyor. Birçok vatandaş, işletme sahiplerine dua ederken, teşekkür etmeyi de ihmal etmiyor. Konyalılar, “Şu süreçte 2 lira, 2 liradır. Ekonomik yükümüz cidden ağır. Kim bizim yanımızda olursa, biz de onu destekleriz. Dua ederiz. Simit Diyarı, güzel bir şey düşünmüş. Allah, onlardan razı olsun. Konya'da inşallah böyle esnafların sayısı artar” diyor.

AMACIMIZ VATANDAŞIN YANINDA OLABİLMEK

Simit Diyarı Çalışanlarından Ahmet Kozan, sabah saatlerinde Beşyol'daki işletmelerinde yoğunluğun fazla olduğunu söyledi. Kozan, daha çok işçi kesimine hitap ettiklerini ifade etti. “Vatandaş daha ucuza simit ve poğaça tüketsin diye böyle bir karar aldık” diyen Kozan, şunları dile getirdi: “Enflasyona inat simidi piyasaya göre daha ucuza satıyoruz. Konya'da şu an normal simidin, poğaçanın fiyatı 9 lira. Biz, 7 liraya satıyoruz. Piyasada tereyağlı simit, poğaça pahalı ama biz 10 liraya veriyoruz. Üretim, kendi üretimimiz. Allah'a çok şükür ürünlerimiz çok lezzetli. Şimdiye kadar hiçbir şikayet almadık. Amacımız, şu ekonomik şartlarda vatandaşımızın yanında olabilmek, onların ağır yükünü elimizden geldiğince hafifletmek. Bu şehirde işçi, asgari ücretli çalışan çok fazla. Onları da düşünmeliyiz. Herkesi Simit Diyarı'na bekliyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (11)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri