Konyalı esnaf ücretsiz yemek ikramında bulunuyor

Konya’nın Kadınhanı ilçesinde pide fırını işleten Ömür Küçükakdeniz, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ilçeye gelen afetzedelere ücretsiz yemek ve içecek ikramında bulunuyor

Büyük depremin ardından göç için en çok tercih edilen illerin başında Konya geliyor. Birçok Konyalı aile depremzedelere yardımcı olmaya çalışıyor. Konya Kadınhanı ilçesinde bulanan bir pide fırını işletmecisi de depremzedelere Ramazan ayına kadar ücretsiz yemek vereceğini açıkladı.

Konya’nın Kadınhanı ilçesinde 13 yıldır pide fırını işleten Ömür Küçükakdeniz, örnek davranışıyla dikkat çekiyor.  Pide fırınının camına ‘Depremzede kardeşlerimize yemekler ve içecekler ücretsizdir’ yazısını asan Küçükakdeniz, takdirle karşılandı. 

DEPREMZEDE KARDEŞLERİMİZE YARDIMCI OLMAK İSTEDİM 

Kadınhanı ilçesinde hizmet veren Akdeniz Pide Fırın İşletmecesi Ömür Küçükakdeniz, aldığı kararı Merhaba Gazetesini anlattı. 

Küçükakdeniz, “Deprem beni çok etkiledi. Orada yaşananları görünce çok üzüldüm. Bende bir şeyler yapmalıyım diye düşündüm. Deprem olduğu ilk günden sonra 5 gün boyunca 7/24 fırınımı açık tuttum. Bölgeye ulaşmaya çalışan AFAD, UMKE gönüllülerine ücretsiz yemek ikramında bulunduk. Orada bulanan kardeşlerimize yardımlar ulaştırmaya çalıştık” dedi.   

DAYANIŞMA İÇERİSİNDE BU GÜNLERİ AŞACAĞIZ

Hep birlikte dayanışma içinde bugünlerin aşılacağını belirten Küçükakdeniz, sözlerini şöyle tamamladı: “Deprem sonrası bölgemize çok sayıda afetzede insanımız geldi. Orada evlerini, yaşamlarını bırakıp buraya geldiler. Gerçekten çok acı bir durum. Bu durum beni çok üzdü. Hepimiz bu ülkenin evladıyız. Birbirimiz ile dayanışma halinde olmalıyız. Ben de elimden geldiğince kardeşlerimize yardımcı olmaya çalıştım. İmkânlarımız dahilinde ne yapabiliriz diye düşündük ve burada bulanan (Kadınhanı) tüm depremzedelere ramazan ayına kadar fırınımızda ücretsiz yemek vermeye karar verdik. Bir pide fırınında pişecek her türlü yemek kardeşlerimize ücretsiz olacak. Maksat bir nebze yardımcı olabilmek hep beraber bu günleri aşacağız inşallah.” 

Küçükakdeniz, afetzedelere, Konya’nın meşhur etliekmeğini, peynirli böreğini ve Kadınhanı tahinli pidesini ikram ettiklerini sözlerine ekledi. 

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri