Konyalı çiftçi böyle isyan etti: Koyu AK Partiliyim ama batıyoruz

Çumra’da domates üretimi yapan çiftçiler, ürünlerinin para etmediğini ve zararına çalıştıklarını dile getirdiler. Bir çiftçi, “Hükümet, muhalefet, borsa ve oda başkanları nerede” diye çıkıştı

Konya'nın Çumra ilçesinde domates üreten bir çiftçi, tarlasının başında isyan etti. Konya'nın tarım ambarı olduğunu söyleyen çiftçi, bu sene kuraklıktan, susuzluktan kırıldıklarını belirtti. Ürettikleri ürünün eskisi gibi para etmediğini ifade eden Çumralı çiftçi, “Kardeşim, böyle bir gidişat iyi değil, ülkenin açısından da iyi değil” dedi.

İŞÇİ ÇALIŞTIRIYORUZ, PARASINI ÖDEYEMİYORUZ

“Fakire fukaraya ekmek veriyoruz” diyen çiftçi, daha sonra şunları dile getirdi: “Seneye gerçekten kıyamet olur. Çiftçi ekemez. Kavun, domates satılmıyor. Bu çiftçinin haline bakın. Ödemeler olmuyor. Çekler, senetler ödenmiyor. Bu çiftçi perişan. İşçi çalıştırıyoruz, parasını da ödeyemiyoruz. Dananın kuyruğu kopmuş. Bu çiftçinin hali ne olacak? Önümüz kış. Böyle bir şey olur mu ya?”

YETKİLİLERE SESLENDİ

Çumralı çiftçi şu görüşleri savundu: “Ticaret Bakanı, gümrüğü bir düşür ya. Allah için düşür, peygamber için düşür. Şu masada oturma ya. Yapamıyorsan bırak başkası otursun ya. Çıldırıyorum ya. Senin gibi başarısız bir bakan görmedi bu ülke. Ben koyu AK Partiliyim. Allah benim belamı versin ki ben sana oy verdim. Nefret ediyorum ya, isyan ediyorum. Bu gidişat iyi mi ya? Muhalefet de muhalefet değil. Muhalefet, Anamur yolları gibi. Hani nerede muhalefet milletvekilleri? Hani borsa başkanı değişti mi 20 yıldır? Ziraat odaları başkanı değişti mi 20 yıldır? Değişmezler bunlar. Masada oturuyorlar. Çiftçinin haline bakmıyorlar.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (7)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri