Konyalı çiftçi borcunu ödeyemedi! Tarlası icradan çok ucuza satılacak

Türkiye ekonomisindeki kötü gidişata bağlı olarak birçok kişi bankaya borçlandı. Borcunu ödeyemeyenlerin gayrimenkulleri ise icradan satışa çıkarılıyor. Son olarak Konyalı bir çiftçi borcunu ödeyemedi. Bu yüzden çiftçinin tarlası icradan satışa çıkarıldı.

Türkiye'de büyük bir ekonomik kriz yaşanıyor. Son yıllarda artan girdi maliyetlerine bağlı olarak başta çiftçi olmak üzere birçok alanda üretim yapan işletmeler zora girdi. Bankadan kredi çekenler ise borçlarını ödeyemiyor.

Buna bağlı olarak icralık olanların sayısı hızla artıyor. Banka kredilerinden dolayı elindeki tüm mal varlığını kaybeden insanlar var. Konya'da çiftçilik yapan bir vatandaş icralık oldu. Mahkeme kararıyla çiftçiye ait olan tarla icradan satılacak.

Konya'nın Yunak ilçesindeki 23.201 metrekare tarla icradan satışa çıkarıldı. Tarla için belirlenen muhammen bedel ise 1 milyon 160 bin lira oldu. Açık artırma ile satılacak olan tarlanın satışı 15 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.

Yunak İcra Dairesi Müdürlüğü'nün ilanı şu şekilde:

Bir borçtan dolayı aşağıda cins, miktar ve değerleri yazılı mallar satışa çıkarılmış olup mahcuzun ayrıntılı görsellerine, artırmaya ilişkin şartlara ve ayrıntılı açıklamalara esatis.uyap.gov.tr adresi üzerinden 2022/70 TLMT. sayılı dosya numarası ile erişim sağlanabilir.

1 NO'LU TAŞINMAZIN Özellikleri: Konya İl, Yunak İlçe, MERKEZ/KARATAŞ Mahalle/Köy, Mandıra Deresi Mevkii, 377 Ada, 36 Parsel, Satılarak paraya çevrilecek olan taşınmaz: Konya ili, Yunak ilçesi, Merkez/Karataş Mahallesi, Mandıra Deresi Mevkii, 377 Ada, 36 Parsel.

Niteliği: Tarla, Hissesi:1/1 Yüzölçümü: 23.201,35 m² olup borçlunun hissesine düşen m" 23.201,35 m² dir. Bilirkişilerce dosyamıza sunulan taşınmaz kıymet takdir raporunda taşınmaz özel ekleri şu şekilde belirtilmiştir: "Yunak ilçesi Merkez/Karataş Mahallesi 377 ada 36 parsel numaralı taşınmazın nitleği "Tarla", alanı 23.201,35 m²dir. Yunak Belediyesinden alınan bilgiye göre; parsel Plansız alana isabet etmektedir. Yer gösteren Fen Bilirkişi Harita Teknisyeni Halil Akyıldız yer tespitini yaptı ve yeri gösterdi. Konumu belirlenerek keşif kuruluna gösterildi. Zeminde incelmeler yapıldı ve gerekeli ölçümler alındı. Taşınmaz mevkii itibari ile kahverengi toprak yapısınasahip olduğu, orta derin topraklar sınıfında yaklaşık %4-6 eğimli hafif eğimli, orta taşlılık sorunu olan, organik maddece zayıf, kuru tarım arazisidir. Keşif günü itibari ile dava konusu taşınmazın bir kısmını yabancı ot kaplamış bir kısmı ise sürülmüş ekime hazır halde görülmüştür. Komşu parsellerde de hububat tarımı yapıldığı gözlemlenmiş olup taşınmazın yola cephesi bulunmaktadır. Taşınmaz üzerinde herhangi bir yapı bulunmamaktadır."

Adresi: Konya İli, Yunak İlçesi, Merkez/Karataş Mahallesi, Mandıra Deresi, 377 Ada, 36 Parsel Yunak / KONYA

Yüzölçümü: 23.201,35 m2

İmar Durumu :Yok

Kıymeti: 1.160.067,50 TL

KDV Oranı: %10

Kaydındaki Şerhler: Tapu kaydındaki gibidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri