Konyalı çiftçi 12 milyon liraya traktör satın aldı

Konyalı bir çiftçi 12 milyon liraya traktör satın aldı. Bahsi geçen traktörün markası dünyaca ünlü olmasıyla dikkat çekiyor.

Türkiye genelinde tarımsal üretimde ilk sıralarda yer alan illerden birisi Konya. Kentin 31 ilçesinde tarımsal üretim yapılıyor. En çok hububatın üretildiği şehirde her yıl yeni ürün denemeleri de devam ediyor.

Büyükbaş ve küçükbaş hayvan üretiminde lider olan Konya'da yem için tarımsal üretim de yapılıyor. Konya Ovası'nda en yaygın ekilen ürünler buğday, arpa, mısır, ayçiçeği ve yonca olarak biliniyor.

Teknolojinin gelişmesiyle tarımsal aletlerde yeni sürece girildi. Şuan birçok iş tarımsal aletler ve traktörlerle kolayca yapılıyor. Türkiye'nin en büyük tarım fuarı her yıl Konya'da düzenleniyor.

Bu fuarda yüzlerce traktörün satışı gerçekleştiriliyor. Bunun haricinde tarım aletlerine de yoğun talep gösteriliyor. Konya'da satılan dev traktör sayısı her yıl artıyor.

Son olarak Konya'da bir çiftçi 12 milyon liraya iki tane traktör satın aldı. Bahsi geçen traktörlerin tanesinin 6 milyon lira civarında bir fiyata sahip olduğu söyleniyor.

John Deere 6195M (216Hp) Premium modeli traktörden iki tane satın alan çiftçi Konya'nın Sarayönü ilçesinde ikamet ediyor. Satışı ise John Deere Konya Bayisi gerçekleştirdi.

Traktörün teknik özellikleri şu şekilde:

Ağır yükler için kullanıma uygun.

Kötü arazi koşullarına dayanıklı.

Üstün yol performansı sunar.

216 beygir 6 silindir motoru var.

7.5 t ve 2,800 m aks mesafesine sahip.

Motor hacmi 6.8 litre.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (127)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri