Konyalı başkan duyurdu: Yüzlere projeyi hayata geçirdik, faize hiç bulaşmadık

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, belediye başkanlığının para veya makam için yapılmayacağını söyledi. Görev süresi içinde imza attıkları hizmetleri faize ve krediye bulaşmadan yaptıklarını belirten Kılca, “Faiz giderimiz sıfır” dedi

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, görev süresi içinde yaptığı hizmetleri ve yeni dönem ile ilgili düşüncelerini Merhaba Gazetesi'ne anlattı. Başkan Kılca, göreve gelmeden önce yaklaşık 80 proje taahhüdü verdiklerini, bugüne kadar ise yüzlerce iş yaptıklarını söyledi. Belediye başkanlığının para, makam, mevki için yapılmayacağını aktaran Başkan Kılca, “Bu iş tamamıyla gönül işi. Bu işi sadaka olarak görmek lazım. İlçeyi sevmek gerekli. Biz, Karatay'ı ve Karataylıları seviyoruz” dedi.

KARATAY'DA İHTİYAÇ NEYSE ONU YAPMAYA ÇALIŞTIK

Sosyal ve fiziki belediyecilik anlamında önemli projeleri hayata geçirdiklerini dile getiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, bu konuda verdikleri sözleri tuttuklarını ifade etti. Karatay'ın mahallelerinde alt yapı işlerinin tamamlandığına dikkat çeken Kılca, şunları kaydetti: “Taşra mahallelerimizi sıcak asfaltla tanıştırdık. Tüm mahallelerimize sosyal tesis yaptık. 4 adet KOMEK ve Bilgehane yaptık. Sağlık ocakları inşa ettik. Kur'an kursları yaptık. Karakol yaptık. 1 milyon metrekarelik alanı ağaçlandırdık. Engelsiz yaşam merkezi yaptık. Sporcu yetiştirme merkezimizin inşaatı tamamlanmak üzere. Karatay'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlı bir şekilde devam ediyor. Her yıl onlarca park yaptık. İlçemizde 450 cami var. Onlara destek olduk. Halı saha sözümüz vardı, onları yerine getirdik. Belediyemizin sosyal ve kültürel faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. İlçede bir eğitim seferberliği başlattık. Biz, Karatay'da ihtiyaç neyse onu yapmaya çalıştık.”

BELEDİYE BAŞKANLIĞI MAKAM VE PARA İÇİN YAPILMAZ

“Faize bulaşmadan hizmetlerimizi yaptık” diyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yatırımlarımızı kredi almadan yaptık. Bu anlamda 5 yıllık bilançomuzda faiz giderimiz 0. Karatay'da hizmetler devam edecek. Bizim amacımız hizmet yapmak kadar, vatandaşın da gönlüne girebilmekti. Biz, hizmetlerimizi ihtiyaca göre yaptığımızı söyledik. Bu ihtiyaçlar da Karataylılarla yaptığımız istişareler sonucunda belirlendi. 80 mahallemizin tamamını dolaştık ve vatandaşımızı dinledik. İstişareye çok önem verdik. Belediye başkanlığı para, makam, mevki için yapılmaz. Başkanlık ilçeyi sevdiğinizden dolayı yapılır. Bu işi bir hayır işi gördüğünüz takdirde yapılır. Bu iş gönül işi.”

KILCA'DAN YENİ DÖNEM AÇIKLAMASI: HAYIRLISI OLSUN

Her gün Karataylılarla çay içip sohbet ettiklerini de konuşmasına ekleyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, her cuma bir camide olduklarını da vurguladı. Başkan Kılca, şu cümlelerle konuşmasını noktaladı: “Hemşehrilerimizin dertlerini dinliyoruz, istek ve taleplerini not ediyoruz. Bu işi yaparken de mutlu oluyoruz. Bizim Karatay Belediyesi olarak söz meclislerimiz var. Bizimle görüşmek isteyen hemşehrilerimizin numaralarını alırız, görüşürüz. Belediyeye gelip de bizimle görüşmek isteyen herkese kapımız açık. Yeni dönem için de diyeceğim tek bir şey var. Hayırlısı neyse o olsun. Allah, neyi nasip etmişse yaşayacağız. Bizim talebimiz bu yönde. Kendi işimizi yapacağız. Onun dışında bir planımız ve talebimiz de yok.”

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri