Konyalı atletlerin hedefleri büyük

Atletizm sporuna Konyada başlayan fakat spor yaşantılarını Konya dışındaki kulüplerde sürdüren sporcular olimpiyatlarda derecelere imza atmak istiyor.
İzmir Çimentaş Spor Kulübü atletizmcisi Hakan Dik çalışmalarını Konya’da sürdürüyor. Çekiç atma sporcusu olan Dik çalışmalarını antrenör Sami Söğüt nezaretinde sürdürüyor. Dik bu sporu 2,5 yıldır yaptığını söyleyerek yaşının küçük olmasının kendisine büyük avantaj sağladığını ifade etti. Hakan Dik: “ 15 yaşındayım ve bu sporu 2,5 senedir yapıyorum. İzmir Çimentaş Spor Kulübü adına yarışmalara katılıyorum. 2012 yılı Mart ayında Seyfi Alanya Atmalar Ligi var. Hazırlıklarımızı bu lig için yapıyoruz. Şuanda 16 yaş altı takımda forma giyiyorum. Ancak iyi olduğum için antrenörlerim bana yıldızlar kategorisinde de şans veriyor. 4-5 kilo çekiç atıyorum. Yaşımın küçük olmasını avantaj olarak görüyorum. Bu avantajımı en iyi şekilde kullanmak istiyorum ve rekorlara imza atarak olimpiyatlarda ülkemi temsil etmek istiyorum. bu sporu severek yapıyorum. Yaptığım işten büyük zevk alıyorum. O yüzden bu sporda zirveye çıkacağıma inanıyorum”
HATİCE’NİN HEDEFİ DE REKORLAR KIRMAK
Hakan Dik gibi çekiç atmacı  ve Konyalı olan Hatice Gündüz ise Beşiktaş Kulübü forması giyiyor.  Genç sporcuya da antrenmanlarda Sami Söğüt nezaret ediyor. Hatice’nin hedefi de rekorlara imza atarak ülkesini olimpiyatlarda temsil etmek. Hatice Gündüz yarışmalarda 3 kilo çekiç attığını ve Seyfi Alanya Atmalar Ligine hazırlandığını ifade etti. Gündüz: “  15 yaşındayım bu sporu severek yapıyorum. Amacım ilk olarak Türkiye şampiyonlukları yaşamak daha sonra sırasıyla olimpiyat ve dünya dereceleri elde etmek istiyorum”
AZİZE ALTIN HER ŞAMPİYONADA SOY İSMİNİ HEDEFLİYOR
Beşiktaş Jimnastik Kulübü Sporcusu olan Karamanlı Azize Altın branşında her zaman altın madalyayı hedeflediğini söyledi. Altın çalışmalarını Konya’da antrenör Sami Söğüt nezaretinde sürdürüyor.  Altın bu sporu yaklaşık 1 yıldır yaptığını bundan önce ise sırıkla atlama yaptığını söyledi. Azize Altın: “14 yaşındayım. Çalışmalarımı Konya’da sürdürüyorum. Yarışmalara Beşiktaş adına katılıyorum. Cirit atmaya başlamadan önce sırıkla atlama yapıyordum. Ancak daha sonra bu branşa döndüm. Yaklaşık 6 aydır da çalışıyorum. Hedefim öncelikle kulübümün adını en iyi şekilde temsil etmek. Her katıldığım şampiyonada hedefim her zaman altın madalya” 
MERHABA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri