Konyagücü çıkışa geçti

TB3L A Grubu temsilcimiz Konyagücü son haftalarda aldığı galibiyetler iyi bir çıkış yakaladı. Kırmızı-beyazlı ekip ligi ilk 4 içinde tamamlayarak Play-Offlarda olmak istiyor

TB3L A Grubu temsilcimiz Konyagücü son haftalarda aldığı galibiyetler iyi bir çıkış yakaladı. Kırmızı-beyazlı ekip ligi ilk 4 içinde tamamlayarak Play-Off’larda olmak istiyor 

TB3L A Gurubu’nda mücadele eden Konyagücü deplasmanda oynadığı zorlu müsabakada ligin ilk yarısında kendi evinde yenildiği Anadolu Üniversitesi’ni 112-86 yenerek 3. galibiyetini aldı. Karşılaşmada Konyagücü'nde Hasan Aksoyak 53 sayılık performansla galibiyette büyük rol oynadı. Kırmızı-beyazlı ekip bu hafta sonu sahasında Anakara Anadolu Basket’i ağırlayacak. Konya Gücü 11 puanla ligin 5. sırasında bulunuyor. Rakip Anadolu Basket ise 13 puanla 2. sırada bulunuyor. Kırmızı-beyazlı ekip bu maçı da kazanarak çıkışını devam ettirmek ve üst sıralara yükselmek istiyor.

Kalan maçlarını da kazanmak istediklerini ifade eden Konyagücü Başkanı Ayşe Madenci, “Zorlu bir maratonun sonuna geliyoruz. Çok şansız maçlar kaybettik. Buna rağmen takım olarak sezon boyunca göstermiş olduğumuz performanstan son derece memnunum. Ligin son 2 haftasına giriyoruz. Bu hafta aldığımız farklı galibiyetle bu 2 haftaya moralli gireceğiz. Bu maçlardan da galibiyetle ayrılarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu haftaki maçımız son derece zevkli geçti. Özellikle 2. ve 3. periyottaki oyunumuzla maçtan galibiyetle ayrılmayı başardık. Anadolu Üniversitesi ekibini centilmence mücadelelerinden dolayı tebrik ediyor, Oyuncularımı da özverili mücadelelerinden dolayı kutluyorum. EBBL’de ve Tb3L'nin organizasyonunda emeği geçen ve biz kulüplerden desteklerini de esirgemeyen başta Federasyon Başkanımız Turgay Demirel olmak üzere tüm federasyon yetkililerine ve çalışanlarına; EBBL' de ve TB3L' de görev yapan tüm gözlemci ve hakemlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, yoluna devam eden tüm takımlara gönülden başarılar diliyorum” diye konuştu. Antrenör Cemilcan Madenci ise "Oyuncularıma teker teker teşekkür ediyorum. Bu maçta takım olarak gerçekten iyi mücadele ettik ve istediğimiz hücumları gerçekleştirdik. Oyuncularımın hücumdaki ve savunmadaki hırsı, maçı kazanma isteği galibiyeti getirdi. Deplasmanda olmamıza rağmen bizi yalnız bırakmayan seyircimizin destekleri de bizim için önemliydi. Önümüzde zorlu 2 maç daha var bunları da kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz.  Artık önümüzdeki maçı düşünüyoruz. ” dedi.

SELÇUKLU BELEDİYE’DE ANKARA MESAİSİ

TB3L B Grubunda mücadele eden Selçuklu Belediyespor ligin 9. hafta maçında sahasında Ankara DSİ Era ile karşı karşıya gelecek. Mavi-beyazlı ekip bu maçın hazırlıklarını Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda sürdürüyor. Geride kalan haftada grubun 2. sırasında bulunan Başakşehir’e 77-47 yenilerek 3. sırada haftayı tamamlayan Selçuklu Belediyespor hafta sonu oynayacağı maçı kazanarak zirve yarışını bırakmak istemiyor. Grupta 13 puanı bulunan mavi-beyazlı ekip 9 puanı bulunan ve en yakın takipçisi Ankara DSİ Eraspor maçında mutlak galibiyet hedefliyor. 

İLK 4 TAKIM PLAY-OFF OYNAYACAK

T3BL’de 6 farklı grupta oynanan maçlar sonucunda gruplarında ilk dört sırada yer alan takımlar play-off müsabakalarında mücadele etmeye hak kazanacak.TB3L play-off müsabakaları sonrasında ise turu geçen altı takım arasında tek devreli lig usulüne göre final grubu maçları oynanacak ve maçlar sonucunda birinci ve ikinci olan takımlar 2012-2013 sezonunda TB2L’de yer alacaklar.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri