Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu yaptığı açıklamada koronavirüs salgını nedeniyle kapalı oturum gerçekleştiremediklerini söyledi. Köseoğlu, salgın öncesinde yapılan organizasyonlara gençlerin büyük çoğunluğunun yoğunluktan ötürü katılamadıklarını bildirdi.
Başkan Köseoğlu, katılım için kendilerine müracaat eden gençler için bu durumun bir fırsata dönüştüğünü ifade ederek “Şehre sözümüz var diyerek yola çıktık. Bu yıl ilk organizasyonlarımızı rahatlıkla ve geniş katılımla gerçekleştirebilmenin sevincini yaşadık. Ancak küresel salgın nedeniyle dostlarımızla bir araya gelemedik. Salgın dönemine resmen girilmesinin ardından dünyanın farklı yerlerinden insanlara ulaşma imkânı bulduk. Bu sayede kültürümüze, tarihimize dair bildiklerimizi gelecek nesillere daha kolay ulaştırabiliyoruz” şeklinde konuştu.
GENÇLERİMİZİN İLGİSİNE KARŞILIK VEREBİLİYORUZ
Gençlerden yoğun talep aldıklarını bildiren Köseoğlu, “Daha önce birçok programımızı İl Halk Kütüphanesi ve Kılıçarslan salonunda gerçekleştirdik. Türkiye’nin en çok ziyaret edilen kütüphanesi olma özelliğini taşıyan Konya İl Halk Kütüphanesi’ne gelen gençlerimiz programlarımızı büyük ilgiyle takip ediyordu. Bazı zamanlar gelen yoğun talebe karşılık veremeyebiliyorduk. Salgın döneminden itibaren başlattığımız canlı yayınlarımız sayesinde genç nesillerimize ve Konya dışına rahatlıkla ulaşabiliyoruz. 30-31 Ekim ve 1 Kasım tarihlerinde yapacağımız şiir şöleninde Türkiye’nin farklı şehirlerinden çok kıymetli şairlerimiz canlı yayınla şiirseverlerle bir araya gelecek. 3 gün boyunca saat 21:00’dan itibaren şiirseverlerimiz Karatay Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği’nin sosyal medya sayfalarından ve Youtube sayfalarından canlı yayınımızı takip edebilirler” diye konuştu.
KUŞAKLAR ARASINDA BAĞ KURMAYI ÖĞRENDİK
Başkan Köseoğlu sözlerine şöyle devam etti “Salgın dönemi bize teknolojinin tüm imkânlarından faydalanmanın gerekliliğini gösterdi. Biz zaten eskilerden örnekleri yani tarihi bilgileri ve düşünce tarihimizin günümüze ne söylediğini edebiyatın sanatın yanında anlatmaya çalışıyorduk. Bu dönem sayesinde geçmişe işaret ederken ileriyi de görmemizin gerekliliği de bir kez daha gözler önüne çıkmış oldu. Umarım küresel salgın en kısa zamanda sona erer. Ülkemiz ve dünya tekrar sağlıklı günlerine kavuşur. Biz salgından sonra da tekrar bir araya geleceğiz. Bize kuşaklar arası bağı kurmamızı da önceleten küresel salgın ile başladığımız canlı yayınlarımıza da salgın sonrasında da zaman zaman devam edeceğiz. Kültür, sanat ve edebiyatımız her şeye rağmen sürekliliğini sürdürmelidir. Bizim millet olarak dünyaya söyleyecek sözümüz her zaman var olduğu gibi bundan sonra da bu geleneğimizi devam ettireceğiz. Biz şehre sözümüz var diyerek yola çıktık. Sözümüzü tutuyoruz. Dijital dünya ile sözümüzün coğrafyası genişlemiş olup bundan sonra programlarımızı kültür, sanat, edebiyat, düşünce ve tarih alanlarında devam ettirerek şehrimize, ülkemize ve sesimizin ulaştığı her yere gidebilmesi için üzerimize düşeni yapacağız” dedi.
Konya’dan yanan kültür, sanat ve edebiyat meşalesi dünyaya yayılıyor
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, düzenleyeceği şiir şöleni öncesinde programını ilan etti. Konya’da 26 yıldır çalışmalarını sürdüren TYB Konya Şubesi 30-31 Ekim ve 1 Kasım tarihlerinde yapacağı canlı yayınla şiir şölenini gerçekleştirecek.
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.