Konya'dan Suriye'ye yardım tırı

Konya'da hayırsever iş adamının katkılarıyla hazırlanan 25 ton makarna ve 2 diş ünitesinin bulunduğu 14. yardım tırı, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği aracılığıyla Suriye'ye gönderildi.

İHH Konya Şube Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, yaptığı açıklamada, Suriye'ye 2015 yılı içerisinde 14. yardım tırını göndereceklerini söyledi.

Suriye'de yaşanan olayların, herkesin yüreğini kanattığını ifade eden Uysal, komşu ülke olarak oradaki mağdurların elinden mutlaka tutmak gerektiğini belirtti.

İdlib kentinin muhaliflerin eline geçmesinin ardından bölgeye saldırılarını yoğunlaştıran Esed rejiminin, çocuk ve kadın demeden insanlara saldırdığını aktaran Uysal, "Buna karşın ailelerini ve evlerini kaybeden Suriyeli mazlumlar bulundukları yerlerden daha güvenli bölgelere göç etmek zorunda kalıyor" dedi.

Uysal, yoğun göç dalgasında sıkıntıların azaltılabilmesi için İHH'nın Suriye'de aktif olarak çalışmalarını sürdürdüğüne işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu insanlar göç ederek daha güzel bir yaşam hayal etmiyorlar. Tam aksine ölümden kaçıyorlar. Maalesef bu ani ve yoğun göç nedeniyle Türkiye-Suriye sınırında bulunan depolarımız tamamıyla boşalmıştır. Bu nedenle acil olarak Suriyeli mazlumlar için yeni yardımlar göndermemiz gerekmektedir. Bu kapsamda Konyalı bir yardımseverin katkılarıyla hazırlanan 25 ton makarna ve 2 diş ünitesinin bulunduğu yardım tırımızı dualarla uğurluyoruz. Tırımız öncelikle Suriye'deki lojistik merkezimize ulaştırılacaktır. Temennimiz, bir an önce Suriye'deki bu vahşetin son bulup, bu acıyı yaşayan kardeşlerimizin normal hayatlarına dönmeleridir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri