Konya’dan pedal farkı

Mersin’de yapılan bisiklet sezonun açılışı yol yarışlarında Konyalı sporcular yine rakiplerine fark attı ve bir kez daha Konya’nın bisiklette marka olduğunu ispatladı

Türkiye Bisiklet Federasyonu 2014 yılı faaliyet programında yer alan 'Bisiklet Sezon Açılışı Yol Yarışları' 37 Kulüpten 421 sporcunun katılımı ile Mersin'de yapıldı. Tömük beldesi ve eski Davuttepe Belediye binası arasında yapılan yarışlar 8 kategoride yapılırken sporcular ortalama 20 km yol yaptılar.  Yarışlarda Konya’dan  Konya Gençlik Spor, Torku Şeker Spor, Konya Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, Selçuklu Belediye Spor Kulübü ve Ç.Çumra Belediye Spor Kulübü  mücadele etti.

Büyük Erkekler Kategorisinde 111 km'lik parkurda yapılan yol yarışlarında Torku Şeker Spor Kulübü bisikletçileri Ahmet Akdilek birinci, Feritcan Şamlı ikinci ve Fatih Keleş üçüncü oldu. Kriteryum yarışlarında ise 36 km'lik parkuru yine Torku Şeker Spor Kulübü sporcuları Rasim Reis birinci, Ahmet Akdilek ikinci, Bekir Baki Akırşan ise üçüncü olarak tamamladı. Aynı gün içerisinde yapılan bir diğer yarışta ise Genç Erkekler kategorisinde yine Konya rüzgarı vardı. 77 km'lik zorlu parkurda adeta sporcularımız birbirleri ile yarıştı ve Torku Şeker Spor Kulübünden Alihan Demirbağ birinci, Emre Torun ikinci ve Konya Büyükşehir Belediye Spor Kulübünden Vedat Koç üçüncü oldu. Kriteryum yarışlarında ise 31 km'lik parkurda Torku Şeker Sporlu bisikletçimiz Emre Torun birinci, Konya Büyükşehir Belediye takımından Sedat Koç ise üçüncü olarak yarışları tamamladı.

Konyalı sporcularımızın üstünlüğü ile geçen yarışlarda bir diğer kategori olan Yıldız Erkek A'da ise 58 km'lik parkurda Torku Şeker Spor'dan Batuhan Özgür birinci, Konya Selçuklu Belediye Spor Kulübünden H.İbrahim Dilek ikinci yine aynı takımdan Hikmet Erdoğan ise üçüncü oldu. 24 km'lik kriteryum yarışlarında ise zirvenin sahibi yine Batuhan Özgür olurken ikinci Hikmet Erdoğan, üçüncü ise H.İbrahim Dilek oldu. Yıldız Erkek B kategorisinde ise 38 km'lik parkuru Ç.Çumra Belediye Spor Kulübünden Mustafa Kestek ikinci, Konya Selçuklu Belediye Spor Kulübünden Fatih Bağcı ise üçüncü olarak bitirdi. Yarışlar boyunca alınan başarılar takım sıralamasına etki ederken Kulüplerimiz genel sıralamada da zirvede olma başarısı gösterdiler. Özellikle Torku Şeker Spor Kulübü alınan derecelerle rakiplerine karşı bir adım daha fark atarak, sezona iddialı başlamış oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri