Konyadan Mısıra yedek parça ihracatı

Türkiyenin KOBİ Başkenti Konyaya gelen Mısırlı işadamları 40 bin yedek parça aldı

KOBİ A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin devlet destekli tek Türk “e-ihracat” sitesi turkishexporter.net’in dünyadaki bir buçuk milyon üyesinden biri olan Mısırlı iş adamı Ala EL Zaeem, davet üzerine geldiği Konya’da 40 bin yedek piston parçası aldı. 
Konya’nın hızla büyüyen sanayisi Ortadoğu iş adamlarının ilgisini çekmeye devam ediyor. Özellikle yedek parça sektöründe yurt dışı pazarını genişleten Konya, Arap ithalatçıların yeni gözdesi olmuş durumda. 40 bin adet piston ithal etmek üzere turkishexporter.net’in davetlisi olarak Konya’ya gelen Mısırlı iş adamı Ala El Zaeem yaptığı görüşmeler ve incelemeler sonucunda Konya’dan çok etkilendiğini söyledi. 
22 yıldır Türkiye ile ticaret yaptıklarını söyleyen Zaeem, “Bizler bin yıldır Türklerle kardeşiz. İstanbul yüzyıllarca bizim başkentimizdi, şimdi ise gönlümüzün başkenti. Malezya, Dubai gibi Müslüman ülkelerle de ticaretimiz çok güçlü ama Türkiye’nin biz de yeri apayrı” dedi. 
İş ortağı ile ilk kez Konya’ya geldiklerini ifade eden Mısırlı işadamı Zaeem, “Konya’nın sanayisi bizi çok etkiledi. 40 bin piston parçası almak için geldik ama bu işbirliğinin bu kadarla sınırlı kalmasını istemiyoruz. Bu anlamda KOBİ A.Ş. yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Bizleri burada turkishexporter.net üyesi olan sanayiciler tanıştırdılar” dedi.
Turkishexporter.net’in Mısırda da çok etkili olduğunu ifade eden Zaeem, “Sisteme üye olduktan sonra Türkiye sanayisinin kapısını araladık. Sistem sayesinde birçok yeni firma ile tanıştık. Şimdi de buradayız. Tekrar kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 
Mısırdaki son gelişmeleri de değerlendiren Zaeem, Mübarek’in devrilmesi ve o süreçte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerini desteklemesinin Türkiye’ye olan ilgilerinin bir kat daha artırdığını, ithal ürünlerde ilk tercihlerinin Türkiye olacağını sözlerine ekledi.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri