Konya'dan Kenya'ya kardeşlik köprüsü

Çoğunluğunu Konyalı hayırseverlerin oluşturduğu Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Karaman'dan 230 hayırsever, Kimse Yok Mu Derneği gönüllüsü olarak Kenya'da kurban kesimi ve kurban eti dağıtımı yaptı.
Kurban Bayramı'nın iki ve üçüncü gününü Kenya'nın 3 şehrinde geçiren gönüllü hayırseverler, kurban vesilesiyle Konya ile Kenya arasında kardeşlik köprüsü kurdu. 
Bayramın birinci gününün gecesi kiralanan özel bir uçakla Konya'dan Kenya'ya uçan tüccar, sanayici, esnaf ve serbest meslek sahibi 230 hayırsever, yaklaşık 8 saat süren zorlu bir yolculuğun ardından ertesi gün sabah saatlerinde Kenya'nın başşehri Nairobi Hava Limanı'na ulaştı.
Nairobi Light Academy (Nairobi Işık Koleji) idareci, öğretmen ve belletmenleri tarafından çiçeklerle karşılanan Kimse Yok Mu Derneği gönüllüsü hayırseverler, burada üç gruba ayrıldı. Nairobi dışındaki diğer iki şehre gidecek gönüllüler, hava limanından yollarına devam ederken, Nairobi'de kalacak hayırseverler, Nairobi Işık Koleji'ne götürüldü.
Okulda kısa bir süre dinlenen Konyalı hayırseverler, öğle namazının hemen ardından kurban kesiminin yapılacağı yere götürüldü. Kimse Yok Mu Derneği'nin, Kenya Hz. Ömer Vakfı ile birlikte organize ettiği kurban kesim ve et dağıtımına katılan hayırseverler, kesim yerinde paketlenen kurban etlerini Nairobi'nin ünlü teneke mahallesinde yaşayan fakir halka dağıttı. Kurban eti bağışlarını ihtiyaç sahibi insanlara bizzat elleriyle teslim eden Konyalı hayırseverler, yanlarında getirdikleri giyim ve gıda eşyasını da ihtiyaç sahiplerine verdi. Konyalı hayırseverler şeker, çikolata, balon ve çeşitli oyuncaklar hediye ederek, teneke mahallede yaşayan çocukları sevindirdi. 
Kenya'da iki gün kalan Konyalı hayırseverler, Işık Koleji'nde hazırlanan kısa bir veda programının ardından, aynı uçakla Konya'ya döndü. Işık Koleji'ndeki programda, Kenya ziyaretiyle ilgili grubun duygu ve düşüncelerine tercüman olan Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Öztürk, "Burada yaşayan insanların ve müslümanların mücadele ettiği fakirliği hayatım boyunca unutmayacağım. Bu insanlara gerek eğitim öğretim yoluyla, gerekse Kurban Bayramı vesilesiyle yardımcı olmaya çalışan insanlara müteşekkirim, minnettarım. Burada zor şartlar altında hizmet eden eğitim gönüllülerine, buraya yönelik yardım faaliyetlerini organize eden Kimse Yok Mu Derneği çalışanlarına her platformda destek vermeye devam edeceğim." şeklinde konuştu. 
Bayramın birinci günü Kenya'ya giden 230 hayırsever, bayramın son günü gittiklerinden daha farklı düşüncelerle Konya'ya döndü.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri