Konya'dan İstanbul'a YHT ile 3 saatte gidilecek! Proje bu tarihte tamamlanacak

Türkiye'nin en önemli ulaşım projesi yatırımlarından birisi Yüksek Hızlı Tren (YHT) olarak biliniyor. Konya'dan İstanbul'a YHT ile 3 saatte gitmek mümkün olacak. Bu projenin 2034 yılında tamamlanması öngörülüyor.

Türkiye genelinde hayata geçirilen en önemli ulaşım projesi Yüksek Hızlı Tren (YHT) olarak biliniyor. Vatandaşın yoğun olarak kullandığı bu proje Ankara, İstanbul, Eskişehir, Konya, Sivas ve Kocaeli'nde yoğun olarak kullanılıyor. Son zamanlarda yavaşlayan YHT ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı.

KONYA-ANKARA-İSTANBUL 3 SAAT SÜRECEK

Geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından detayları açıklanan yeni proje herkesi heyecanlandırdı. Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni Projesi'nin tamamlanacağı tarih 2034 olarak açıklandı. Proje sayesinde Ankara'dan İstanbul'a trenle 80 dakikada gidilebilecek. Konya'dan Ankara'ya 100 dakikada gidilebildiği varsayılırsa aktarma ile İstanbul'a 3 saatte gitmek mümkün olacak.

PROJE 2034 YILINDA TAMAMLANACAK

Projenin tamamlanacağı tarihe ilişkin soruya Uraloğlu "Sonuç odaklıyız. Projesinin şekillenmesi net şekilde nereden bakarsanız 2-3 yıl sürer. Yapımına 2-3 yıl sonra başladığımızı düşünelim. O da yaklaşık 6-7 yıl gibi sürer. Ankara-İstanbul Süper Hızlı Treni'ni 2034'ler gibi hayata geçiririz. Gerçek anlamda da o tarihlerde 'fizibil' olur. Bunu da kaçırmamak lazım" yanıtını verdi. Söz konusu bitirme tarihini vatandaş çok geç buldu.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri