Konya’dan en yoksul ülkeye şefkat eli

İç savaş sonrasında zor günler yaşayan Liberyada Vakıf Hastanesi ve SAMEDER (Sağlık Mensupları Derneği) doktorları ve sağlık ekibi büyük bir fedakarlık örneği göstererek sağlık taraması yaptı.

Vakıf Hastanesi ve SAMEDER (Sağlık Mensupları Derneği) tarafından organize edilen Liberya'da ki sağlık taramasına Konya'da görev yapan çok sayıda doktor ve hemşire katıldı. Gönüllü sağlık ekibi Liberya'ya çok sayıda ilaç ve tıbbi malzeme götürdü. Liberya'ya giden sağlık ekibi, bir hafta süre ile muayene, tahlil, tedavi gerçekleştirdi. Başta çocuklar, kadınlar olmak üzere büyük bir sağlık taraması yapıldı.

Liberya ekonomik sıkıntıların yanı sıra sağlık sorunlarının da had safhada olduğu bir ülke. Ülkede, binalar terk edilmiş, neredeyse kurşun isabet etmemiş elektrik direği kalmamış. Elektrik hastane ve ibadethaneler dışındaki yerlere verilemiyor. Liberya'da iç savaştan en çok çocuklar etkilenmiş.
Sağlık sorunlarının yanı sıra doğum oranının da yüksek olduğu ülkede gönüllü ekip çok zor şartlara rağmen sağlık sorunlarıyla boğuşan ülke halkının bir nebze de olsa yaralarını sardı.
Liberya’da ki Sağlık taraması ile ilgili görüşlerini aldığımız Konya Vakıf Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Bahattin Adam şunları söyledi: “Liberya dünyanın en fakir ülkesi. Elektriğin olmadığı, insanların bidonlarla su taşıdığı, AIDS hastalığının yüzde 80’lere ulaştığı, sağlık şartlarının zor olduğu ve iç savaşın izlerinin silinemediği  ülkede fedakar gönüllü ekibimiz zor şartlarda büyük ve çok önemli bir çalışma sergilemiştir. Bu çalışmada görev yapan doktor ve hemşirelerimize teşekkür ediyorum dedi. Böylesine önemli ve faydalı organizasyonlarda yer almaktan mutlu olduklarını ifade eden Prof. Dr. Bahattin Adam “Dünyanın değişik ülkelerinde yaşayan sağlık konusunda yardıma muhtaç insanlara yardım elimizi uzatmaya devam edeceğiz.”
Sağlık Mensuplar Derneği (SAMEDER) Konya Şube Başkanı Dr. Adil İnan da, “Liberya'da insanların birçok sıkıntısı var. Açlık ve savaş nedeniyle binlerce insan sefalet içinde yaşıyor. Türkiye olarak buradaki insanların sağlık sorunlarının çözümüne bir nebze de olsa katkı yaptıysak ne mutlu. Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık” dedi
Konya Vakıf Hastanesi ve SAMEDER (Sağlık Mensupları Derneği)’in ortaklaşa gerçekleştirdiği organizasyonda şu isimler yer aldı: Konya Vakıf Hastanesi’nden Dahiliye Uzmanı Dr. Mustafa Bilgi, Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Nurşen Öncel, Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Nurhan Kul ve Eczacı Semra Bademci; Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesi’nden Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Müsevitoğlu, Radyoloji Uzmanı Dr. Adnan Tekin; Konya Numune Hastanesi’nden Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Mehmet Akif Eryılmaz; SAMEDER Başkanı Dr. Adil İnan, Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Mesut Karaaslan; Pratisyen hekimler Dr. Ali Dural, Dr. İbrahim Gül ve Dr. Mehmet Özet.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri