Konya’dan Avrupa’ya mobilya

Konyada uzun yıllardır mobilya mağazası sektöründe önemli bir yer edinen Mebde Mobilya Mağazası şimdide Avrupanın tüm ülkelerine halı, mobilya ve perde göndererek bu alanda büyük bir başarıya imza attı.

Konya’da bulunan üç mağazasının yanı sıra Afyonkarahisar’da bir mağazası ile oldukça geniş bir kitleye hitap eden Mebde Mobilya önümüzdeki günlerde Norveç’te bir mağazayı hizmete açmaya hazırlanıyor.

Mebde Mağaza Müdürü Bülent Can, çalışmaları hakkında yaptığı açıklamada Türkiye’nin dört bir yanına olduğu gibi Almanya, İsviçre, Hollanda, Danimarka, Belçika ve Norveç gibi birçok ülkeden de ciddi siparişler aldıklarını söyledi. Can, yaklaşık bir yıl önce başlattıkları yurt dışı sipariş uygulaması ile yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın yanlarında olduklarını söyledi. Can, “İzin zamanı Konya’ya gelen vatandaşlarımızın mağazamızdan beğendikleri tüm ürünleri taşıma şirketlerinin özelliklerine göre 2 ile 10 gün arasında istedikleri adrese ulaştırıyoruz. Gurbetçi vatandaşlarımız yurt dışında kullanacakları tüm mobilya ve perdeleri buradan alarak bütçelerine katkı sağlamış oluyor” dedi.
Norveç’te 65 bin Kron olan bir takımın fiyatı burada nakliyesi ile birlikte 18 bin Kron civarında olduğunu da dile getiren Can, “Oturma grupları, halı, yatak odası, yemek odası, çocuk odası ve perde çeşitleri yurt dışında satılan fiyatın yarısından da az. Konya’ya gelen gurbetçilerimiz yurt dışındaki evlerinin perdelerinin ölçülerini alıyor buradan da her şekli ile hazır olarak götürüyor. Götürmek istemeyen müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını adrese teslim olarak gönderiyoruz” diyerek bu alanda önemli bir başarı yakaladıklarını söyledi.
Yurt dışında bulunan müşterilerinin yılın her ayında sipariş verdiklerini de söyleyen Bülent Can, bu talebin yaz aylarında biraz daha fazla olduğunu belirtti. Önümüzdeki hafta içerisinde Norveç’e bir mağaza açacaklarını da sözlerine ekleyen Can, “Mağazanın açılışı için tüm çalışmalar tamamlandı. Konya’dan iki TIR mobilya gönderdik. Amacımız orada yaşayan tüm hemşehrilerimizin ihtiyaçlarını yerinde ve en kısa sürede temin etmek. Bunun için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Mebde Mobilya olarak müşterilerimizin tüm ihtiyaçlarını bütçelerine uygun koşullarda karşılayarak hem onların ekonomilerine hem kendi ülkemizin ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Buradan yapılan alış veriş ile gurbetçimizin parası yabancı firmalara değil kendi memleketindeki esnafa gelmiş oluyor ” diye konuştu.

ALİ SAİT ÖGE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri