Konya'dan Antalya, Mersin ve Kayseri'ye hızlı tren hattı yapılacak

Konya ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Konya'dan Antalya, Aksaray, Mersin ve Kayseri'ye Yüksek Hızlı Tren (YHT) yapılacak.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti tarafından oluşturulan 6'lı masa, Ortak Politikalar Mutabakatını kamuoyu ile paylaştı. Mutabakatta Konya'ya ayrı bir parantez açılması ise dikkatlerden kaçmadı.

Millet İttifakı adını alan Altılı Masa'nın Ortak Politikalar Mutabakat Metni’nin detayları açıklandı. Ortak Politikalar Mutabakat Metni'nde 9 ana, 73 alt başlıktan oluşan 2 bin 300'e yakın maddede eylemler ve vaatler sıralandı.

Bu vaatler arasında Konya'ya ise ayrı bir parantez açıldı. Anadolunun kalbi durumunda yer alan, siyasi partilerin çıkış noktası olarak bilinen Konya, Millet İttifakı'nın da gündeminden düşmedi. 

KONYA; AKSARAY-KAYSERİ-MERSİN-ANTALYA'YA YHT İLE BAĞLANACAK 

Millet İttifakı'nın mutabakat metninde, ulaşım başlığı altında Konya'dan da bahsedildi. 6'lı masa, Konya-Mersin hızlı treninin yapılacağının sözünü verdi.

Millet İttifakı ayrıca Konya-Antalya hızlı treni yapacağının da garantisini verdi. Yine Konya-Aksaray-Kayseri hızlı treninin de yapılacağı vurgulandı. Yıllardır AK Parti'nin kalesi olarak bilinen Konya'ya Millet İttifakı'nın bu sözleri vermesinin gerekçesine ve detaylarına da ulaşıldı. 6'lı masanın temsilcileri, Konya'nın yıllardır boş vaatlerle oyalandığını söyleyerek, iktidara gelmeleri durumunda Konya'ya ayrı bir önem vereceklerinin, eksikliklerin giderileceğinin, tamamlanmayan yatırımların bir an evvel tamamlanacağının sözünü verdi.   

EMRE ÖZGÜL

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (55)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri