Konya'daki yarışmaya 10 bin kişi başvurdu

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi’nin ‘Siyer-i Nebi Bilgi Yarışması’na yaklaşık 10 bin başvuru yapıldı.

Türkiye genelinde her yıl düzenlenen Siyer-i Nebi Bilgi Yarışmasının başvuruları tamamlandı. “Kaybedeni olmayan sınav” sloganı ile düzenlenen etkinliğin ‘lise’ ayağına gençlerin yoğun ilgi gösterdiği öğrenildi. Sınava son başvuru tarihine kadar Konya’da yaklaşık 10 bin lise öğrencisi başvurdu. Ayrıca öğrencilerin sınavda sorumlu tutulacakları Ahmet Cevdet Paşa’nın “Son Peygamber” kitabı yaklaşık 20 bin lise öğrencisine ulaştırıldı.

O GÜZEL AHLAKIYLA KORUDU

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, “Siyer-i Nebi, Rabbini en iyi tanıyan ve insanlara en güzel şekilde tanıtan Efendimizin mübarek hayatıdır. Rabbinin terbiye ettiği yüce ahlak sahibinin, canımızdan ziyade sevdiğimiz ve onu sevmekle Rabbimizin sevgisini kazanabileceğimiz sevgilinin, hem de en sevgilinin hayat hikâyesidir. Efendimiz Aleyhisselam, Allah ‘a ve ahiret gününe iman eden ve Rabbini çokça zikreden müminlerin en güzel örneği, önderi ve rehberidir. O, Kaf dağının ardında yaşayan bir masal kahramanı değil; bizim gibi yaşamış, bizden biridir. O, çevresindeki kötülük ve çirkinliklere karşı kendisini koruyan, bataklığın ortasında tertemiz kalabilmenin mücadelesini veren faziletli bir kimsedir. Asrın manevi çöküntüsüne güzel ahlakıyla meydan okuyanların ve gençliğini Allah yolunda harcayan müminlerin dayanağı, sığınağı ve ideali O ‘dur. Bizler kaybedeni olmayan bir yarışma düzenleyerek efendimizin hayatını tüm gençlerimize öğretmek ve yaşatmayı hedefliyoruz” dedi. 

ÖDÜLLER MEKKE’NİN FETHİ GECESİNDE VERİLECEK

AGD’den konuyla ilgili yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “Bu yıl "Liseli Gençler Efendimizin İzinde" sloganıyla düzenlenecek yarışma için derneğin ilçe teşkilatları liseleri tek tek gezerek öğrencilere sınav hakkında bilgi verdi. Yarışmaya katılmak isteyen gençler, ‘www.efendimizinizinde.com’ internet sitesinden kayıt yaptırdı. Toplamda 35 okulda sınav gerçekleşecek. Dereceye giren öğrencilere Türkiye birincisine 10 bin TL, ikinciye 8 bin TL, üçüncüye 7 bin TL, dördüncüye 6 bin TL ve beşinciye 5 bin TL para ödülü verilecek. Aynı zamanda Konya il birincisine 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL, dördüncüye 2 bin TL ve beşinciye 1000 TL para ödülü verilecek. Sınav Konya’nın 31 ilçesinde 17 Aralık Cumartesi tarihinde düzenlenecek. Dereceye girip ödül almaya hak kazananlar ise 31 Aralık Cumartesi günü saat 19.30’da Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenecek Mekke'nin Fethi Gecesi'nde ödüllendirilecek.”

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri